Kamu Eczacıları Çalıştayı

Kamu Eczacıları Çalıştayı

Odamız kamuda çalışan eczacıların en çok üye olduğu eczacı odasıdır. Bu bakımdan kamu kurum ve kuruluşları ile hastanelerde çalışan meslektaşlarımızın sorunlarına en vakıf ve en duyarlı meslek odası olarak üyelerimize de söz verdiğimiz gibi, 2013-2015 döneminde hem Türk Eczacıları Birliği tarafından düzenlenen Kamu Eczacıları Kongresi’ne meslektaşlarımızın yoğun bir şekilde katılması için kongre desteği sağlanmış hem de odamız tarafından organize edilen ve detaylarını bu kitapçıkta bulacağınız Kamu Eczacıları Çalıştayı’na Odamıza üye olan olmayan tüm meslektaşlarımızın ücretsiz katılımı için çağrıda bulunulmuştur.

Kamudaki eczacıların ve meslek örgütünün birbirinden beklentilerini anlattığı, sorunlarını ve somut çözüm önerilerini ortaya koyduğu bir çalıştay olarak; bundan sonrası için ortak akılla bir yol haritası da oluşturdu. Oluşturulan bu yol haritası ve önerilerimiz 5 başlık altında sonuç raporu olarak bu kitapçıkta bir araya getirildi. Bu Sonuç Raporu TBMM’deki tüm milletvekillerine, ilgili bakanlıklara, sağlık bürokratlarına, eczacı odalarına ve konunun tüm muhataplarına iletilecektir.

Ankara Eczacı Odası olarak yürekten inanıyoruz ki; bu kitapçıktaki yol haritasının takip edilmesi; eczacıların bugün aktardıkları sorunların çözümü noktasında; hem meslek örgütlerimize, hem bürokrasiye, siyasi iktidara hem de bizzat konunun baş aktörleri olan kamu eczacılarına çok şey katacaktır. Ortaya koyduğumuz sorun ve çözüm önerilerinin sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtiriz.

Kamu Eczacıları Çalıştayı Sonuç Raporu ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

Ek: Kamu Eczacıları Çalıştayı Sonuç Raporu

 

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU