Yurt Dışından İlaç Temini Kılavuzu Güncellendi. AEO Takipte.

TİTCK web sitesinde 31 Temmuz 2015 tarihinde yayımlanan bir duyuru ile Yurt Dışından İlaç Temini ve Kullanım Kılavuzu’nun güncellendiği bildirildi.

Daha öncesinde 18 Temmuz 2014 tarihinde yayımlanan kılavuzda yer alan ve ecza depolarından şahıslara doğrudan ilaç satışına olanak veren 3/c maddesinde ki düzenlemenin,  31 Temmuz 2015 tarihli bu songüncellemede yer almadığı görüldü.( Ecza depolarından şahıslara doğrudan ilaç verilmesine olanak sağlayan söz konusu 3/c maddesinde ki düzenleme, AEO tarafından yargıya taşınmış ve Danıştay tarafından yürütülmesi durdurulmuştu.)

Ecza depolarından şahıslara doğrudan ilaç verilmesine olanak sağlayan söz konusu düzenleme, yeni kılavuzda yer almamakla birlikte, güncellenen yeni kılavuzun 2’nci maddesinde;  kılavuzun, “ Ecza Depoları ve Ecza Depolarında Bulundurulan Ürünler Hakkında Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasına istinaden hazırlanmıştır “denilmektedir.

Bahsi geçen yönetmeliğin 10’ncu maddesi ise, 31 Temmuz 2015 tarihli bir düzenleme ile depolardan şahıslara ilaç satılmasına olanak sağlamış olup, bu konu da yönetim kurulumuz tarafından yargıya götürülecektir.

Konunun yakinen takip edilmekte olup hukuk mücadelemiz devam edecektir.

Ek 1: Güncellenen kılavuzda yer alan 3/c maddesinin eski ve yeni hali

Ek 2: Kılavuzun eski ve yeni hali