TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Ziyareti

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vural Kavuncu makamında ziyaret edildi. Yapılan ziyarete Ankara Eczacı Odası Başkanı Ecz.Süleyman Güneş, Genel Sekreteri Prof.Dr.Mustafa Aslan, TBMM İle İlişkiler Komisyonu Başkanı Ecz.Erdal Balık ve Çankaya İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Ecz.Çağrı İpek katıldı.

Önümüzdeki günlerde görüşülecek olan sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi ile ilgili yasa tasarısında eczacıların yer alması ve yapılacak iyileştirmede emeklilik ve nöbet konularında hekimlere tanınan hakların eczacılara da verilmesi hususu anlatıldı.

Ayrıca eczacıların perakende tacir olarak tanımlanmasına sebep olan nace kodlarının değiştirilmesi ve sağlık hizmet sunucuları kapsamına alınması gerektiği oda tarafından komisyon başkanına aktarıldı.

Komisyon başkanına sunulan dosya ektedir.

EK-1: Yazı

EK-2: İnceleme