İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri Denetimleri Hakkında

Bilindiği üzere İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri mevzuata aykırı bir şekilde eczanelerimizi denetlemeye çalışmakta ve eczaneleri işletme kayıt belgesi almaya zorlamaktadırlar. Odamızın konu ile ilgili hukuki mücadelesi devam etmektedir. Son olarak Sincan İlçe Tarım Müdürlüğü bir meslektaşımızın eczanesine yapmış olduğu denetim ve bu denetime istinaden uygulamış olduğu para cezası, T.C. Ankara Batı 2.Sulh Ceza Hakimliği Mahkemesi tarafından Tarım Müdürlüklerinin eczaneleri denetleyemeyeceği gerekçesi ile iptal edilmiştir.

Benzer şekilde uygulamalarla karşılaşan ve Tarım Müdürlükleri tarafından eczaneleri denetlenen veya idari para cezası uygulanan meslektaşlarımızın ivedilikle Odamıza haber vermeleri ve bu cezalara 7 gün içerisinde itiraz etmeleri büyük önem arz etmektedir.

Bilgilerinize saygılarımızla sunarız.