Çankaya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarafından Yapılan Denetimler Hakkında

Çankaya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarafından Yapılan Denetimler Hakkında

Üyelerimizden Çankaya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün eczanelerde denetim yaptığı ve bu denetimlere istinaden tutanaklar tutulduğu, eczanelerden işletme kaydı belgesi istendiği Ankara Eczacı Odası'na bildirilmiştir.

6197 sayılı Kanun ve bağlı yönetmelikler kapsamında kamusal bir nitelik taşıyan sağlık kuruluşlarından olan eczanelerin açılış ruhsatnameleri Sağlık Bakanlığı yetki ve sorunluluğu altında olup, 6514 Sayılı Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının teşkilat ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararname ile 6197 Sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanunun 5.maddesinin 2.fıkrasında açıkça “eczaneler için ayrıca başka bir kurum veya kuruluştan kayıt ve onay belgesi aranmaz“ hükmü yer almaktadır. Söz konusu yasal düzenleme muvacehesinde eczanelerin Sağlık Bakanlığı dışında herhangi bir kurum veya kuruluşundan herhangi bir nam altında bir kayıt belgesi alma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Konuyla ilgili Çankaya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne tarafımızdan gönderilen yazı ekte olup, meslektaşlarımızın bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla

EK: Gönderilen Yazı

EK 2: Mahkeme Kararı

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU