Lokman Hekim Üniversitesi Beyaz Önlük Giyme Töreni'ne Katıldık

Lokman Hekim Üniversitesi Beyaz Önlük Giyme Töreni'ne Katıldık

Ankara Eczacı Odası olarak Lokman Hekim Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde yapılan Beyaz Önlük Giyme Töreni'ne katılarak eczacılığa ilk adımını atan öğrencilerin bu mutlu günlerine eşlik ettik.  Lokman Hekim Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde düzenlenen törene Odamız Başkanı Ecz. Taner Ercanlı, Genel Sekreter Ecz. Fikret Acar, Yönetim Kurulu Üyeleri Ecz. Bülent Bekişoğlu ve Ecz. Rana Çoruh, Denetleme Kurulu Üyesi Ecz. Berkay Arıkan ve Haysiyet Kurulu Başkanı Ecz. Ekmel Özkan katıldı.

Ercanlı, törendeki konuşmasında eczacılığın saygın bir meslek olduğuna değinerek: "Kıymetli genç arkadaşlarım, okulunuzu başarıyla bitirdikten sonra çalışma koşulları ve sorumlulukları oldukça ağır bir meslek olmakla birlikte dünyanın en saygın ve en şerefli mesleklerinden birisini icra etmiş olacaksınız." ifadelerini kullandı.

Ardından ahlâkın ve bilimselliğin her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Ercanlı, sözlerine şöyle devam etti: "İyi bir eczacı olmak için her şeyden evvel erdemli, ahlaklı ve vicdanlı bir insan olmak gerektiğini sakın unutmayın. Alacağınız iyi bir eğitim ile mesleki bakımdan bilgili, özgüveni yerinde, yüksek ahlâka sahip, ülkemizin ve tüm insanlığın sağlığı için canla başla çalışan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef tayin ettiği bilimsel hakikatlerden sapmayan eczacılar olacağınızdan hiçbir şüphem yok."

Başkan Ercanlı, Ankara Eczacı Odası'nın öğrencilerin her zaman yanında olduğunun altını çizerek: "Mesleğimizi size emanet etmeden önce nitelikli birer eczacı olana kadar bizlere emanet olduğunuzun bilincindeyiz. Bu vesile ile hepinize öğrencilik hayatınızda başarılar dilerken Ankara Eczacı Odası olarak öğrencilik hayatınızda her zaman yanınızda olacağımızı bir kez daha hatırlatmak isterim." dedi.