Eczacılık Fakültesi Öğrencileri 16.HBY'de Bir Araya Geldi

Eczacılık Fakültesi Öğrencileri 16.HBY'de Bir Araya Geldi

Ankara Eczacı Odası Gençlik Komisyonu tarafından düzenlenen 16. Hasta Bilgilendirme Yarışması(HBY) 26-28 Nisan tarihleri arasında, Ankara'da gerçekleştirildi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda, Anıtkabir'de başlayan organizasyona; Türkiye ve KKTC'de eğitim gören 300'e yakın eczacılık fakültesi öğrencisi ile 200 eczacı katılım sağladı. 16. HBY kapsamında düzenlenen oturumlar ve etkinliklerde eczacılığın tüm yönleri ele alındı. 

Etkinliğin ilk gününde düzenlenen HBY, Odamız Youtube kanalından ve sosyal medya hesaplarından gerçekleştirilen canlı yayınlar ile tüm Türkiye'de 3 bin katılımcıya ulaştı.

Kongre kapsamında düzenlenen ve Türkiye'nin dört bir yanında eğitim gören 21 öğrencinin kıyasıya yarıştığı HBY'de, dereceye giren ilk beş öğrenciye ödülleri takdim edildi.

Yarışmanın birincisi İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden Zeynep Karaköy olurken, ikincilik ödülünü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden Muhammed Önder, üçüncülük ödülünü ise Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden Ebru Arabacı kazandı. Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden Bahar Apak dördüncülük, Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden Didem Doğan ise beşinciliğe layık görüldü. 

Her eczacılık fakültesinden bir öğrencinin katıldığı HBY; yarışmacının sanal bir eczane ortamında hastayı karşılaması, reçetesinde yazılı olan ilaçlar ve hastalığı hakkında hastasını açık ve doğru bir şekilde bilgilendirmesine dayanıyor.

HBY kapsamında düzenlenen etkinliğin ikinci ve üçüncü günlerinde, aromaterapiden güzellik sektöründeki dijital dönüşüme, ilaç hukukundan sosyal medyada eczacılığa, eczacılık mesleğinin bilimsel açıdan ele alındığı çok sayıda oturum gerçekleştirildi.

"Kahkaha Yogası" ve "Mutluluk Atölyesi" gibi eğlenceli oturumların da yer aldığı etkinlikte katılımcılar, hem bilimsel hem de sosyal yönden kendilerini geliştirme imkanı buldu.

16. Hasta Bilgilendirme Yarışması'nı izlemek için tıklayınız.