Eczane Sınırlamaları ve Eczacılıkta Uzmanlık

Eczane Sınırlamaları ve Eczacılıkta Uzmanlık

Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi son sınıf öğrencileri tarafından 6-7-8 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen  “Türkiye’de Eczacılık Öğrencileri Gazi’ de Gündemdeyiz”  başlıklı kongrenin ilk gününde “Eczane Sınırlamaları ve Eczacılıkta Uzmanlık” konulu panel düzenlendi.

Moderatörlüğünü Başkanımız Ecz. Süleyman GÜNEŞ’in yaptığı panele, Türk Eczacıları Birliği eski başkanlarından ve İstanbul Milletvekili Ecz. Mehmet DOMAÇ, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent GÜMÜŞEL ve Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Uzm. Ecz. Harun KIZILAY konuşmacı olarak katıldılar.

Ülke genelindeki Eczacılık Fakültelerinin son sınıf öğrencilerinin davet edildiği Kongre’ye katılım son derece yoğun oldu. Alt sınıflardaki öğrencilerin de Kongreye büyük ilgi göstermesi memnuniyet vericiydi.

Prof. Dr. Bülent GÜMÜŞEL yaptığı konuşmada;  Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi bünyesinde Klinik Eczacılık Anabilim Dalı kurulmasının ülkemiz eczacılığı için bir devrim olduğunu söyledi.

Uzm. Ecz. Harun KIZILAY, 6197 Sayılı yasada değişiklik yapan 6308 sayılı yasanın 1. Maddesinin eczacıyı yeniden tanımladığını, bu tanımlamayı yeni eczane açılışları ile ilgili olarak getirilen sınırlamalardan çok daha önemli gördüğünü söyledi. 6308 Sayılı yasa ile zincir eczane tehdidinin ortadan  kalktığını belirten KIZILAY, ülke genelindeki eczanelerin %20 sinin İstanbul’da olduğunu, 5 büyük ilde ise tüm eczanelerimizin %44 ünün toplandığını ,6308 Sayılı Yasaya bağlı yönetmeliğin ise çok yakında çıkacağını söyledi.

İstanbul Milletvekili Ecz. Mehmet DOMAÇ,  28 yıl Örgütte çalıştığını, 17 yıl yeni bir yasa çıkarabilmek için çaba gösterdiğini belirterek, katılımcı öğrencilerin her zaman için kendisini telefon ile arayabileceklerini, mail yoluyla ulaşabileceklerini söyledi.

Öğrencilerin 6308 Sayılı yasa ve eczacılık mesleğinin geleceğine ilişkin sorularının konuşmacılar tarafından cevaplandırılmasıyla birlikte panel sona erdi.