ÜTS Kayıtlarında Süre Uzatılmalı

ÜTS Kayıtlarında Süre Uzatılmalı

Bilindiği üzere, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu(TİTCK) tarafından yapılan açıklama ile şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçlarının Ürün Takip Sistemi(ÜTS) üzerinden tekil takip süreçlerinin 30.06.2019 tarihi itibariyle zorunlu bir şekilde başlatılacağı, anılan ürünleri vatandaşa satan eczanelerin söz konusu tarihe kadar firma kayıtlarını tamamlamaları ve ellerindeki mevcut ürünler için stok bildirimi yapmaları gerektiği belirtilmiştir. 

Odamız Başkanı Ecz. Süleyman Güneş, Genel Sekreter Prof. Dr. Mustafa Aslan, Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. A. İrem Murseloğlu Özkan ve Genel Sekreter Yardımcısı Ecz. Kemal İkidağ 26 Temmuz tarihinde, ÜTS kayıtları ile ilgili detayları görüşmek üzere, TİTCK Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı Recep Uslu'yu makamında ziyaret etti. 

Söz konusu ürün grupları için eczanelerin stok bildirimi yapma yetkisinin 01.08.2019 tarihinde kapatılacak olsa da ilgili sürecin daha ileri bir tarihe kadar devam etmesi talebinin iletildiği toplantıda, eczanelerin gerek perakende satışların gerekse depolardan satın aldıkları ürünlerin paket programlar üzerinden aktarımı için gerekli entegrasyonların sağlanması ile ilgili isteğimiz de Uslu'ya iletildi.