Mesleğimizin 180.Yılını Büyük Bir Coşku ile Kutladık

Mesleğimizin 180.Yılını Büyük Bir Coşku ile Kutladık

Ankara Eczacı Odası olarak, bu sene Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile birlikte düzenlediğimiz 14 Mayıs Eczacılık Günü Töreni, Hacettepe Üniversitesi Sıhhıye Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.

Her sene olduğu gibi bu yıl da, Anıtkabir'de Atamızın huzurunda başlayan törende, çok sayıda meslektaşımız ve Ankara'da eğitim gören eczacılık fakültesi öğrencileri ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktık.

Bilimsel eczacılığın 180.yılını kutladığımız törene;  27. Dönem Milletvekili Ecz. Gamze Taşcıer, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Ecz. Harun Kızılay, ev sahibi Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rahime Meral Nohutcu ve Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Terken Baydar, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Özkan, eczacılık fakülteleri dekan yardımcıları, çok sayıda akademisyen, kamu, hastane ve eczane eczacısı ile eczacılık fakültesi öğrencileri katıldı.

Sunuculuğunu Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde Girgin'in yaptığı törende, meslekte 60, 50, 40 ve 30 yılını dolduran eczacılarımıza plaket takdimi yapılırken, akademik aşama kaydeden meslektaşlarımıza biniş giydirildi ve başarı belgeleri sunuldu.

Spor Etkinlikleri Birincileri Ödüllendirildi

Törende ayrıca, 14 Mayıs Eczacılık Günü kapsamında 2-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen spor etkinliklerinde birinci olan yarışmacılara kupaları takdim edildi. Masa Tenisi Turnuvası Birincisi kadınlarda Özgür Yetişen Türk olurken, erkeklerde birinciliği Selman Ünsal kazandı. Basketbol Turnuvası şampiyonu ise "Hacettepe Eczacılık Basketbol Takımı" oldu.

1. Kısa Film Yarışması Ödülleri de Sahiplerini Buldu

Ankara Eczacı Odası tarafından 14 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve bu yıl ilki gerçekleştirilen, "Eczane ve Eczacı İmajının Toplumda Geliştirilmesi" konulu "1.Kısa Film Yarışması" ödülleri de takdim edildi.  

Eczane ve eczacılık mesleğinin toplumdaki imajının daha da güçlendirilmesi ve konuyla ilgili farkındalığın artırılması amaçlanan yarışmaya; Türkiye ve KKTC’de eğitim gören tüm eczacılık fakültesi öğrencileri, özel sektör, kamu ve akademide hizmet veren eczacılar ile serbest eczacılar katılım sağladı.

Eczacılık Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gülbin Özçelikay, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Bülent Özkam, Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Çaplı, Dr. Ecz. Barış Tolga Demircigil ve Ankara Eczacı Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Aslan'ın jüri üyesi olduğu yarışmada, dereceye giren üç film ve jüri özel ödülüne layık görülen iki film olmak üzere, toplam beş film ödüllendirildi.

Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Öğretim Üyesi Dr.Ecz. Çiğdem Karaaslan ve Fatih Aytekin'e ait "Danışman" filmi birincilik ödülüne layık görülürken, Ecz. Mehmet Özbay ve Berk Özkan'a ait "Eee?" filmi ikinci, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencisi Ege Semiz tarafından hazırlanan "Rüya" filmi ise üçüncülük ödülünü aldı.

Ecz. Adnan Dökmen'e ait "Vazgeçilmezler", Abdullah Özpolat ve Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencisi Buse Helvacıoğlu tarafından hazırlanan "Derman Baba" filmleri ise jüri özel ödülüne layık görüldü.

Sunay Akın "Görçek" Gösterisi ile Eczacılarla Buluştu

14 Mayıs Eczacılık Günü kapsamında, şair, yazar, gazeteci Sunay Akın “Görçek” adlı gösterisiyle eczacılarımız ile buluştu. Kendisine takdim edilen çiçeği salonda bulunan eczacılara sunan Akın, tarih dolu keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.