Merhaba

Merhaba

Merhabalar Değerli Meslektaşlarım;

Yazıma; terörü lanetleyerek başlamak isterim.

Güzel yurdumda, Atatürk Türkiye’sinde çok uzun zamandan beri süre gelen terör olayları tükenmeksizin devam etmekte, ettirilmektedir.

Emperyal güçlerinde desteğinin arkasında olduğu terör ve terörizmi lanetliyorum. Tıpkı 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi olan kalkışma hareketi gibi terörde er ya da geç son bulacaktır.

Gerek 15 Temmuz akşamında, gerekse de terörist eylemler sonucu hayatını kaybeden askerlerimiz, polislerimiz ve vatandaşlarımız şehit olmuştur. Allahtan rahmet, yakınlarına ve ülkemize baş sağlığı diliyor; yaralılarımıza, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Yönetim Kurulumuzun yapmış olduğu 15.06.2016 tarih ve 38 sayılı toplantı tutanağı ile Olağan Seçimsiz Genel Kurul tarihini belirledik.

Bu tarihi belirlerken Eylül ayının ikinci Cumartesi gününün bayram sonrasına gelmesi nedeniyle ve 9 günlük bir tatil sürecinin yaşanacağının öngörüsü ile ve ayrıca Eylül ayının son haftalarında Türk Eczacılar Birliği de dâhil olmak üzere kongrelerin olması nedeniyle en uygun zamanın 3 Eylül tarihinin olduğuna karar verdik.

“Yasa ve yönetmelikler, seçimsiz mali Genel Kurul bildiriminin posta yoluyla bildirimin zorunlu olmadığını, gazete ilanı ile bildirimin yapılmasının yeterli olduğunu ” ifade eder.

Bizde gazete ilanı vererek, resmi prosedürlerin yanı sıra SMS ve WEB sayfamız aracılığı ile Genel Kurul duyurusunu yaptık. Çalışma raporunu da EOS ( Eczane Otomasyon Sistemi) aracılığı ile kişiye özel olarak ulaştırılmasını sağladık.

2 Eylül Cuma günü; duyuruya istinaden çoğunluklu yapılması gereken Genel Kurul için; Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu olarak Genel Kurul yerinde hazır bulunduk. Ancak her zaman olduğu gibi çoğunluklu toplantı sağlanamadı ve 3 Eylül günü çoğunluğa bakılmaksızın yapılması gereken Genel Kurulda toplanmak üzere tutanak tutuldu.

3 Eylül Cumartesi günü sabah saat 10.00’da başlayan Genel Kurulumuzu yaklaşık 150 meslektaşımızın katılımı ile Ankara Eczacı Odası binasının 4.katında gerçekleştirdik.

Genel Kurulumuzda Divan Başkanlığı görevini Sn. Ecz. Ahmet Cemal TOPLU yaparken, ikinci başkanlığı Sn. Ecz. Cüneyt KAYA ve üyelikleri Sn. Ecz. Övünç ANIK ile Sn. Ecz. Orhan TUNÇLAR görevini üstlenmişlerdir.

Genel Kurulda; çalışma raporu Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Mustafa ASLAN ve mali rapor ise Saymanımız Ecz. Candan AYDOĞAN hazurine aktarmıştır.

Mali rapor ve çalışma raporu hakkında üç meslektaşımız söz alıp kürsüye gelerek görüşlerini katılımcı meslektaşlarımız ile paylaşmışlardır.

Daha sonra çalışma raporu ve mali raporla ilgili olarak yapılan oylama neticesinde de her iki rapor kabul edilerek ibra edilmiştir.

Dilek ve öneriler kısmında ise üç arkadaşımız söz alarak divana verilen önergelerle ilgili görüş ve düşüncelerini aktarmıştır.

Çok kısa özet olarak bir genel kurulu sizlere aktardım.

Genel Kurulda da aktarmıştım. Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Hastanesi’nde görevleri başında şehit edilen 4 meslektaşımız Ecz. Gürsu ULAŞAN, Ecz. İlknur YÜCE, Ecz. Özler KİRİŞ ve Ecz. Hikmet TÜRK katliamının duruşması 7 Eylül günü gerçekleşti.

Duruşma günü sabah 09.00’da (başlama saati olarak bildirilen zaman olduğu için) mahkeme salonu önünde hazır bulunduk. Yönetim Kurulu kararı ile de davaya müdahil olma talebimiz vardı. Saat 13.30’da başlayan davaya müdahil olma talebimiz, oda avukatımız aracılığı ile mahkeme başkanlığına sunuldu. Ancak mahkeme heyetince kabul edilmedi. Yaklaşık 5 saat kadar süren davanın ilk duruşmasında, sanık ve davacılar bazında şahit olarak isimleri yazılan kişilerden bazılarının gelmemesi nedeniyle duruşma 1 Kasım 2016 günü saat 14:00’ e ötelendi.

Ankara Eczacı Odası yönetimi olarak; belirtilen gün ve saatte yine ilgili mahkemede bulunup, katledilen meslektaşlarımızın yakınları ile birlikte olacak ve onlara manevi desteğimizi sürdüreceğiz.

Bu arada katledilen meslektaşlarımıza yönelik maddi destek anlamında ailelerin ve Ankara Valiliğinin izni ile açılmış olan “ Dayanışma ve Destek Kampanyası ” devam etmektedir. 3 ay süreyle izini alınan kampanyamız 01.11.2016 tarihinde sona erecektir.

Türkiye genelinde açılmış olan bu kampanyayla ilgili desteklerinizi esirgemeyeceğiniz umudundayım.

19 Ekim itibariyle yeni dönem eğitim- öğretim yılı tüm okullarda ( ilkokuldan- üniversiteye) başladı. Aileler gerekli hazırlıkları yaparak çocuklarını okullara gönderdiler. Bu vesile ile yeni eğitim ve öğretim yılının, başta meslektaşlarımızın çocukları olmak üzere tüm çocuklarımıza hayırlı olmasını, şans ve başarılarının devamlı olmasını diliyorum.

“ En iyi kişi, kendinden çok, ait olduğu sosyal toplumu düşünen, onun varlığının ve mutluluğunun korunmasına kendisini adayan insandır. Gerçek şudur ki her kişisel şeref, saygınlık ve kahramanlık, hiçbir kişinin değildir, bütün bu kişilerden oluşan milletindir. ”

M. Kemal ATATÜRK

Güzel günler dileklerimle saygılarımı sunarım.

ECZ. SÜLEYMAN GÜNEŞ
BAŞKAN