Yardımcı Eczacılık Yapmak Zorunda Olan Eczacıların Dikkatine!

Yardımcı Eczacılık Yapmak Zorunda Olan Eczacıların Dikkatine!

Değerli Meslektaşlarımız,

Bilindiği üzere 27.12.2018 tarihi itibari ile yürürlüğe giren “Yardımcı Eczacı Çalışması ve Yerleştirilmesine Dair Usul ve Esaslar” gereğince yardımcı eczacı yerleştirme işlemleri 2019 yılı itibari ile başlamıştır.

Birinci ve ikinci yerleştirmelerin tamamlandığı süreçte, üçüncü yerleştirme takvimi de 3 Temmuz 2019 tarihinde açıklanmıştır.

Ankara Eczacı Odası olarak yardımcı eczacılık sürecinde yaşanan sıkıntılara çözüm yolları bulmak, yardımcı eczacılık ile ilgili usul ve esasların yeniden düzenlenmesi konusunda yetkili otoriteden beklentilerimizi belirlemek gibi konu başlıklarında istişarede bulunacağımız yardımcı eczacılık değerlendirme toplantısı düzenlenecektir.

24 Temmuz 2019 Çarşamba günü, saat 19.30'da Odamız 4. Kat Konferans Salonu'nda yapılacak toplantıya, sadece Ankara'da değil ülkemizin dört bir yanında, yardımcı eczacılığa başlayacak genç meslektaşlarımız davetlidir. 

Mesleğimizin yarınlara taşınmasına yapacağınız katkılar bizim için çok değerlidir.

Yardımcı eczacılık yerleştirme takvimi ve detayları: 
8-19 Temmuz 2019 - Bölge Eczacı Odalarına ön kayıt başvurusu yapılması ve ön kayıt sonrası başvuru sahiplerine tercih ekranı için kullanıcı adı ve şifresinin imza karşılığı verilmesi
22-25 Temmuz 2019 - TEB tarafından açılacak ekran aracılığı ile adayların il tercih başvurusunu gerçekleştirmesi
26 Temmuz 2019 - Yapılan başvurular doğrultusunda yerleştirmenin gerçekleştirilmesi ve sonuçların duyurulması

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU