Mesleki Sorunlarımız İçin Cumhurbaşkanlığındaydık

Ankara Eczacı Odası Başkanı Ecz. Süleyman Güneş, Genel Sekreter Prof. Dr. Mustafa Aslan, Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Pınar Lokumcu ve Türk Eczacıları Birliği Büyük Kongre Delegesi Ecz. Muhammed Gök 16 Ocak tarihinde, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ecz. Ahmet Selim Köroğlu’nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette kamu eczacılarının özlük hakları, özellikle Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nda çalışan meslektaşlarımızın maaş durumları ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nda görev yapan sözleşmeli eczacılarımızın kadroya alınması taleplerimiz Köroğlu'na iletildi.

Ziyarette ayrıca yardımcı eczacılık ve ısı-nem ölçer uygulamasının iptali için taleplerimiz iletildi. E-logoların görünürlüğünün artırılması, piyasada bulunmayan ilaçlar ve ilaç fiyat kararnamesinin güncellenmesi konuları hakkındaki görüşlerimiz de aktarıldı.

Eczacılık mesleğinin tüm yönleri ile değerlendirildiği ziyarette kamu hastanelerinin eczacılık mesleğine etkileri ve eczacı istihdamı konuları da görüşüldü.