Tabela ve E Logolar Hakkında Önemli Duyuru

Tabela ve E Logolar Hakkında Önemli Duyuru

Eczane adını gösterir tabela ve "E" logolardan ilan ve reklam vergisi alınamayacağına dair mahkeme kararını 30.10.2019 tarihli duyurumuz ile Oda sayfamızda yayınlamıştık. Ancak Ocak ayı itibariyle Belediyeler tarafından genel bir denetim başladığını, "Eczane Tabelalarından Muafiyet Dilekçesi" verilmediği takdirde tabelalardan vergi alınacağı bilgisi yetkililerce tarafımıza bildirilmiştir. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için gerekli dilekçelerin ilgili belediyelere gönderilmesi önem arz etmektedir. Ayrıca meslektaşlarımızdan gelen bildirimlerde farklı uygulamalar olduğu anlaşılmış, konu ile ilgilenen Belediye Başkanlıklarının ilgili birimleriyle görüşülmüş ve şu bilgiler alınmıştır.

NOT: 29 Haziran 2019 tarihli ve 30816 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan "Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" in 5. Maddesi;

“GEÇİCİ MADDE 4 – (2) 25 inci maddenin ikinci fıkrasında yer alan “özellikleri Türk Eczacıları Birliği tarafından standardize edilmiş ışıklı veya ışıksız levha konulur” yükümlülüğü yeni açılan ve nakil olan serbest eczaneler tarafından bu hükmün yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, faaliyette bulunan serbest eczaneler tarafından ise en geç 31/12/2020 tarihine kadar yerine getirilir.”

EK-1: Örnek Görseller

EK-2: Eczane Tabelalarından Muafiyet Dilekçesi

EK-3: Karar Yazısı

EK-4: Mahkeme Kararı

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU