Muvazaa İle Mücadelemiz Kararlılıkla Devam Ediyor!

Yönetime geldiğimiz kısa süre içerisinde toplamda sekiz adet muvazaalı eczanenin faaliyet göstermesine engel olduk.

İlk etapta Odamıza yapılan eczane açma talepleri içerisinde, Muvazaa Komisyonumuz tarafından dört tanesinin muvazaalı olduğu tespit edilerek engellendi.

Ardından, geride bıraktığımız hafta içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve Odamız yöneticilerinin katıldığı muvazaa komisyonu toplantısında, oy birliği ile dört adet eczanenin muvazaalı olduğu kararlaştırılarak yasal işlemler başlatıldı.

Mesleğimizin kanayan yarası haline gelen muvazaa ile mücadelemize büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz. Halk sağlını tehdit eden ve meslek onurumuza zarar veren bu ahlak dışı uygulamanın önüne geçmek için çalışmalarımızı etkin bir şekilde sürdüreceğiz. Meslek örgütü olarak kanunlardan aldığımız güçle, mesleğimizi ve meslektaşlarımızı koruma görevini sonuna kadar yerine getireceğiz.