Eczacılık Fakültesi Başarı Sıralaması 60 Bine Çekilmeli

Eczacılık Fakültesi Başarı Sıralaması 60 Bine Çekilmeli

11 Ekim 2019 tarihinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, eczacılık fakülteleri için en düşük başarı sırası şartını 100 bin olarak belirlediklerini açıklamıştır.

Konu ile ilgili atılan bu adım eczacılık mesleği mensubu olan bizleri memnun etmiştir. Ankara Eczacı Odası olarak bizler, mesleğimizin gelişimi ve geleceği için hayata geçirilmesi gerekli farklı konuların da olduğunu ve en düşük başarı sıralamasının 60 bine çekilmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

YÖK'ün en düşük başarı sıralaması için gerçekleştirdiği düzenlemenin mesleğimiz açısından önemli bir adım olduğunu belirtmekle birlikte; Türk Eczacıları Birliği ve Eczacılık Fakülteleri Dekanlar Konseyi'nin de üzerinde durduğu;

konu başlıklarının da ele alınmasının büyük önem taşıdığına inanmakta, tüm bunların yanı sıra ülkemizde eğitim veren eczacılık fakültelerinin tümünün akredite edilerek, eczacılık eğitiminin kalitesinin artırılması ve dünya standartlarını yakalamak konusunda çalışmalara devam edilmesini talep etmekteyiz.

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU