Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent TÜFENKÇİ Ziyaret Edildi

20 Temmuz 2017 Perşembe günü Yönetim Kurulu Başkanımız Ecz. Süleyman GÜNEŞ, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Mustafa ASLAN, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda eczane NACE kodlarının değiştirilmesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın eczanelerde yapmış olduğu denetimlerinin durdurulması olayıyla ilgili bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent TÜFENKÇİ’ye bu konular ve eczanelerin yaşamış olduğu mağduriyetler aktarıldı. Sayın Tüfenkçi Bakanlar Kurulu’nda Sağlık Bakanı ile görüşeceğini ve sorunun çözümü için gayret sarf edeceğini belirtti.

Daha sonra Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın İsmail YÜCEL ile Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Sayın Necmettin ERKAN ile de NACE kodları hakkında ayrıntılı görüşme gerçekleştirildi ve sorunun ivedilikle çözümü için girişimlerde bulunacağı sözü alındı. Görüşmelerde bizden desteğini esirgemeyen Bakanlık Müşaviri Sayın Gamze ÖĞREDİCİ’ye teşekkürlerimizi sunarız.

Odamızın bu konuları yakından takip edeceğini ve gelişmelerden üyelerimizi haberdar edeceğimizi saygılarımızla sunarız.