Reçete Kesintileri Nasıl Önlenebilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kavaklıdere Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü (SSGM) Ecz. Fatih Çırakoğlu, Müdür Yardımcıları Ecz. Arzu Erkoç, Ecz. Aziz Aslan, Ecz. Özlem Karakaş ve Ecz. Tuba Sungur ile Ertuğrul Gazi SSGM Müdürü Ecz. Elif Cihanoğlu ve Müdür Yardımcısı Ecz. Tuğcan Demirtaş 15 Ocak tarihinde, Odamıza ziyarette bulundu.

Ziyaret kapsamında, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT)'nde yapılan kontroller sonucu sıklıkla karşılaşılan reçete kesintileri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu ve kesintilerin önlenmesi için öneriler değerlendirildi.

Medula Provizyon Sistemi'nde yapılabilecek iyileştirmeler ve güncellemeler hem eczaneler hem de SGK Yetkilileri açısından ele alındığı görüşmede ayrıca, Türk Eczacıları Birliği ile SGK arasında düzenlenen protokolde eczacılarımız ile ilgili maddelerin iyileştirmesi için fikir alışverişinde bulunuldu.