E- Ruhsatnameler İçin Çankaya İlçe Sağlık Müdürlüğündeydik

E- Ruhsatnameler İçin Çankaya İlçe Sağlık Müdürlüğündeydik

Ankara Eczacı Odası Başkanı Ecz. Süleyman Güneş, Genel Sekreter Prof. Dr. Mustafa Aslan ve Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Pınar Lokumcu 14 Ocak tarihinde, Çankaya İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nuran İçöz Kılıçarslan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında elektronik eczane ruhsatnameleri düzenlenmesi için Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından belirlenen son tarih ile ilçe sağlık müdürlüklerinin uygulama pratiklerinin farklı olması nedeni ile eczacılarımızın yaşadığı problemler aktarıldı ve uygulamanın TİTCK tarafından gönderilen yazıda belirtildiği gibi; 

"Eczane sayısı 500 ve altında bulunan iller için ruhsatnamelerin 31 Mart 2019 tarihine kadar, eczane sayısı 500 üzerinde olan iller için 30 Haziran 2019 tarihine kadar eczane ruhsatnamelerinin değiştirilmesi gerekmektedir." şeklinde ilerlemesi talebinde bulunuldu.

Yine elektronik ruhsatname başvurusunda eczacılarımızdan gıda takviyesi satışı ile ilgili istenen bilgilendirmenin kaldırılması talebinde bulunuldu.

Muvazaa ile mücadele ve denetimlerin etkinliğinin artırılması amacı ile eczacı odaları ve ilçe sağlık müdürlüklerinin birlikte hareket etmesi için çalışmalar başlatılması talebi de Dr. Nuran İçöz Kılıçarslan'a iletildi.

Ziyaret kapsamında görüşülen bir diğer konu ise yazılan manuel reçete sayısının azaltılmasıydı. Bu kapsamda ilçe sağlık müdürlüklerinin kendilerine bağlı olan sağlık kuruluşlarında e-reçete yazılmasının yaygınlaştırılması için çalışmalarının daha da artırılması talebinde bulunuldu.  

Dr. Nuran İçöz Kılıçarslan Odamız içerisinde bulunan müze eczanemize ve 14 Mayıs Eczacılık Günü'nde yapılacak organizasyonumuza şimdiden davet edildi.

Ankara Eczacı Odası, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ve diğer ilçe sağlık müdürlükleri ile olan görüşmelerine devam edecek.