41.Dönem 1.Bölgelerarası Toplantısı Erzurum’da Yapıldı

41.Dönem 1.Bölgelerarası Toplantısı Erzurum’da Yapıldı

Türk Eczacılar Birliği(TEB) 41. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantısı 28- 30 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yasa gereği her altı ayda bir yapılması zorunlu olan toplantının bu seneki ev sahibi Erzurum oldu.

Ankara Eczacı Odası olarak katılım sağladığımız toplantının açılış gününde TEB Merkez Heyeti(MH) Çalışma Raporu, Mali Rapor ve Denetleme Kurulu bilgilendirmelerine yer verilirken, toplantının ikinci ve üçüncü gününde ise tüm bölge eczacı odaları başkan ve delegeleri görüş, öneri ve eleştirilerini katılımcılar ile paylaştı.

Oda Başkanımız Ecz. Süleyman GÜNEŞ de MH’in çalışmaları ile ilgili Odamızın görüş ve önerilerini katılımcıların bilgisine sundu.

Eczacılıkla ilgili merak edilen en güncel konuların ele alındığı toplantıda Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanı Sayın Dr. Hakkı GÜRSÖZ, eczacılıkla ilgili hemen hemen her konunun ele alındığı yaklaşık üç saatlik bir sunum gerçekleştirdi.

Yardımcı eczacılık ve ikinci eczacı çalıştırılması konuları hakkında bilgilendirmede bulunan Gürsöz, ilgili kılavuzun önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet DEMİRCAN’a sunulacağı bilgisini verdi.

İlgili kılavuz yayınlandığı andan itibaren siz değerli meslektaşlarımızın bilgisine sunulacaktır.

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU