İlaç Stokları ve Fatura Ödemeleri Değerlendirmesi İçin Depoları Ziyaret Ettik

İlaç Stokları ve Fatura Ödemeleri Değerlendirmesi İçin Depoları Ziyaret Ettik

Ankara Eczacı Odası (AEO) Başkanı Ecz. Süleyman Güneş, Sayman Ecz. M. Tansu Gülsoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Ecz. Ahmet Duman ve Ecz. Pınar Lokumcu, Denetleme Kurulu Üyesi Ecz. Övünç Anık, Denetim Komisyonu Üyesi Ecz. Onur Mutlu; Genel Kurul Toplantısı sonrası değerlendirmede bulunmak üzere 20, 21 ve 26 Eylül tarihlerinde,  bölge ecza depolarını ziyaret etti.

Alliance HealthCare Ecza Deposu, Selçuk Ecza Deposu, İstanbul Ecza Kooperatifi, Nevzat Ecza Deposu ve Bursa Ecza Kooperatifi yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, eczanelerde bulunmayan ilaçlar ve depo ödemeleri ile ilgili AEO'ya gelen şikayetler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Eczacıların ilaç temininde yaşadığı sıkıntıların azaltılması için, piyasada bulunmayan ilaçlar yerine yerli eş değer ilaçların verilmesi ve ilaçta yerlileşmeye destek verilmesi konusunda depoların görüşleri alındı.

Eczacıların depolara yapacağı ödemeler konusunda yaşadığı sıkıntıların giderilmesi adına, fatura vadelerinin uzatılması teklifinde bulunuldu.

Görüşmeler kapsamında, eczaneler ve depolar arasında ilişkilerin daha da güçlendirilmesi adına gerçekleştirilen toplantıların daha sık aralıklarla tekrarlanması konusunda mutabık kalındı.