Nisan 2019 Dönemi Faturaları İle İlgili İşlemler Hakkında Yeni Medula Duyurusu

Nisan 2019 Dönemi Faturaları İle İlgili İşlemler Hakkında Yeni Medula Duyurusu

Sosyal Güvenlik Kurumu Medula Provizyon Sisteminde 13/05/2019 tarihinde yayımlanan “Nisan 2019 reçetelerine ait faturaların teslimi hk.” başlıklı duyuru ile Nisan 2019 ayında karşılanan reçetelere ait faturaların Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerine teslim edilme süresinin 24/05/2019 tarihine kadar uzatıldığı, yeni yapılacak düzenlemelere göre işlem yapılabilmesi için faturası kesilen ancak Kuruma teslim edilmemiş reçetelerin dönem sonlandırılması işleminin iptalinin Kurumca otomatik olarak yapılacağı, Kuruma teslim edilmiş reçetelere ait faturaların iptalinin ise Merkez Müdürlükleri tarafından iade edilerek yapılacağı bildirilmişti.

Nisan 2019 reçetelerine ait olan, Kuruma teslim edilmiş faturalar ile, Medula sisteminde oluşturulmuş ancak henüz Kuruma teslim edilmemiş faturaların durumu ile ilgili olarak 14/05/2019 tarihinde Medula Provizyon sisteminde bir duyuru yayımlanmıştır.

Eczane indirim oranlarının ve reçete başı hizmet bedellerinin MEDULA sisteminde güncellenmesini takiben Nisan 2019 dönemi faturalarından;

1. Kuruma teslim edilen faturaların SSGM tarafından iadesi yapılacaktır. İade işlemi sistem üzerinden gerçekleştirilecek olup teslim edilmiş bulunan fatura ve eki belgelerin fiziki iade işlemleri gerçekleştirilmeyecek, eczaneler tarafından MEDULA sisteminde gerekli düzeltme işlemlerinin yapılmasının ardından düzenlenecek yeni fatura ve döküm listeleri 24/05/2019 tarihi mesai bitimine kadar ilgili SSGM’ye gönderilecektir. Mali prosedürün yerine getirilmesi için Kuruma teslim edilmiş bulunan eski fatura eczacı tarafından başvurulması halinde kendisine iade edilecek, başvurulmaması halinde söz konusu faturalar tutanak ekinde bir liste halinde bölge eczacı odasına teslim edilecektir.

2. Kuruma teslim edilmeyen faturaların MEDULA sisteminde iptal işleminin yapılmasını takiben reçetelerin tekrar kayıt işlemleri tamamlanarak ve faturasının ve döküm listesinin yenilenerek 24/05/2019 tarihi mesai bitimine kadar ilgili SSGM’ye gönderilmesi gerekmektedir. Reçete çıktılarının yenilenmesine gerek bulunmamaktadır

Meslektaşlarımızın, Eczane indirim oranları ve reçete başı hizmet bedellerinin güncellenmesi ile stok düzenleme hakkından yararlanan meslektaşlarımız için hasılat tutarının stok düzenleme için kestiği fatura tutarının hasılatından düşülerek hesaplanması işlemlerinin MEDULA sisteminde gerçekleştirilmesini takiben; yukarıda belirtildiği şekilde işlem yapması uygun olacaktır.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

EK: 20190514 Medula Duyurusu

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU