Elektronik İmzalı Raporlar İle İlgili Hastanelere Gönderilen Yazımız

Elektronik İmzalı Raporlar İle İlgili Hastanelere Gönderilen Yazımız

Sosyal Güvenlik Kurumu Medula Eczane Reçete ve Rapor Web Servisleri Kullanım Kılavuzunda 02/04/2019 tarihinde yapılan “1.74” nolu değişiklik duyurusu ile “03/04/2019 tarihinden itibaren; ilaç kullanım raporlarının Güvenli Elektronik İmza ile imzalanmış olması zorunluluğu getirilmiş olup, 1.72 nolu değişikliğe esas işlemlerin ivedi tamamlanması gerekmektedir.” hükmü yayımlanmıştır.

Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki hak sahiplerinin ilaç tedavi reçete bedelleri, SGK ve TEB arasında imzalanan eczanelerden ilaç teminine dair protokol ile SGK tarafından yayınlanan, 01.05.2013 tarihinde yürürlüğe giren Sağlık Uygulama Tebliğinde düzenlenmiş olan mevzuata göre sözleşmeli eczaneler tarafından karşılanmakta ve geri ödenmektedir.

Hak sahibi hastaların raporlarında tespit edilen mevzuata aykırı durumlarda eczanelerimiz hastalarımızı raporu düzenleyen ilgili hekimlere yönlendirmektedir. 03/04/2019 tarihinden itibaren; ilaç kullanım raporlarının Güvenli Elektronik İmza ile imzalanmış olması zorunluluğunun yürürlüğe girmesinden sonra hekimlerimizin uygulama ile ilgili rapor düzenleme ya da düzeltme konusunda problemler yaşadığı ve bu nedenle hasta mağduriyetleri yaşandığı anlaşılmaktadır.

Konu ile ilgili hasta ve eczane mağduriyetlerinin önlenmesi adına, Ankara merkez ve ilçelerindeki resmi 2. ve 3. basamak sağlık tesisleri ile Kırıkkale ilindeki sağlık tesislerine, rapor düzenlemeleri ve SUT koşullarına uygun olmayan raporların düzeltmelerinde hekimlerimizin ve bağlı bulunulan Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) şirketlerinin hassasiyet gösterebilmesi için, konunun hastanelerde çalışan tüm hekim, diğer sağlık personeli ile ilgili HBYS yetkililerine duyurulması hususundaki talebimizi içeren ekteki yazı gönderilmiştir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

EK: Güvenli Elektronik İmza İle İmzalanmış İlaç Kullanım Raporları Hakkında Sağlık Tesislerine Gönderilen Yazımız

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU