TEB'in KKİ Uygulanmayan İlaçlar Hakkında SGK'ya Yaptığı Başvuru

Türk Eczacıları Birliği tarafından 23.06.2020 tarihinde yayınlanan duyuru;

"Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen ve Medula Provizyon Sistemi'nde belirtilen Kamu Kurum Iskontosu (KKİ) oranları ile ilaç dağıtım kanalları tarafından uygulanan KKİ oranları arasında bazı ilaçlar için uyuşmazlıklar olduğu bilinmektedir. Bahse konu ilaçlarla ilgili bilgiler düzenli olarak Birliğimiz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’na iletilmektedir. Hastalarımızın ilaca erişiminde ciddi sıkıntılar yaratan ve meslektaşlarımızın mağduriyetine yol açan bu durum ile ilgili olarak; KKİ uygulanmayan ve/veya eksik uygulanan ilaçları içeren liste ve yaşanan sorunun acilen çözülmesi gerektiği yönündeki talebimiz güncellenmiş olarak bu ay da bugün (23.06.2020) tarihli olarak SGK GSS Genel Müdürlüğüne iletilmiştir." şeklindedir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

EK: KKİ Uygulanmayan/Eksik Uygulanan İlaçlar Listesi