SGK İskontoları İçin Mücadelemiz Devam Ediyor

SGK İskontoları İçin Mücadelemiz Devam Ediyor

Değerli Meslektaşlarımız,

Bildiğiniz üzere "Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Ek Protokol"ün 9. maddesine göre belirlenen eczacı indirim oranları, sadece Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'na kesilen fatura bedeli üzerinden değil, eczanelerde satılan tüm ilaç ve diğer ilaç dışı ürünlerin toplam hâsılatı üzerinden hesaplanmaktadır.

Ankara Eczacı Odası olarak eczacılarımızın yaşadığı bu sıkıntıların ortadan kaldırılması için,  "Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Ek Protokol'ün 3.4 maddesinin 1.fıkrasının ve 3.17 maddesinin 2.cümlesinin yürütmesinin durdurularak iptali" istemi için başlattığımız 2015/2462 Karar no'lu hukuk mücadelemiz ne yazık ki olumsuz sonuçlanmıştır.

Kaybedilen bu dava Ankara Eczacı Odası olarak bizleri yıldırmamış, yolumuzdan döndürmemiştir. Konu ile ilgili mücadelemiz, meslektaşlarımızı bu zor durumdan kurtarana kadar devam edecektir. 

Konu ile ilgili yaşanan mağduriyetin giderilmesi adına yeniden yargıya giderek, SGK iskontolarının sadece Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'na kesilen fatura bedeli üzerinden hesaplanması için mücadele etmeye devam edeceğimizi belirtmek isteriz. 

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU