Eczacılıkta Meslek Dalları Konferansı'na Katıldık

Ankara Eczacı Odası, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmaekol Öğrenci Topluluğu'nun düzenlediği Eczacılıkta Meslek Dalları Konferansı'na katıldı. Konferansta Odamızı temsilen Başkanımız Ecz. Taner Ercanlı, Genel Sekreterimiz Ecz. Ali Fuat Gül ve TEB Delegemiz Ecz. Mehmet Aydoğan yer aldı. Ercanlı konuşmasında eczacılığın farklı dallara ayrılmasının önemi üzerinde durarak şunları şöyledi: "Bilindiği üzere hastalık ve tedavi kavramı sürekli olarak değişen ve gelişen olgulardır. Halk sağlığından sorumlu olan biz eczacıların, büyük bir süratle değişen dünyayı tek tip bir meslek şemsiyesi altında kalarak yakalaması mümkün değildir. Dolayısıyla mesleğimizin gerekli disiplinlere ayrılması konusunda hassasiyet göstererek dünya standartlarını yakalamalıyız. Eczacılık gibi karmaşık bir yapıya sahip mesleğin, tek tip olarak algılanması hem meslektaşlarımız hem de toplum için hayli sakıncalı bir tutumdur. Mesleğimizi korumak, güncellemek ve gelişiminin kolaylaştırılmak için uzmanlık alanlarına ayırmak bir tercih değil; zorunluluktur. Bu bilinçle meslek örgütü olarak akademimizin daima yanında olduğumuzu belirtip her türlü iş birliğine açık olduğumuzu bir kez daha yinelemek isterim."