Er ve Erbaş Reçetelerine Ait Karekod Sonlandırmalarının İptali Hakkında

Er ve Erbaş Reçetelerine Ait Karekod Sonlandırmalarının İptali Hakkında

Bilindiği üzere, 02/09/2016 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumunca yayınlanan duyuru ile Er-Erbaş ile Yedek Subay aday ve öğrencilerinin reçete işlemlerinin işleyişi hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Duyuruda da belirtildiği üzere  bahse konu reçetelerin Kurumca ödenebilmesi için, öncelikle Medula Eczane Provizyon Sistemine kaydedilmesi gerekmektedir.

Duyuru gereği 01/08/2016 tarihinden itibaren ki reçetelerin Medula  Sistemine kaydının yapılması gerektiğinden, bu reçeteler için daha önce kurum sistemi üzerinden manuel reçete karekod sonlandırma işlemi yapmış eczanelerce Kavaklıdere Sosyal Güvenlik Merkezine manuel reçete karekod sonlandırma  iptal işlemi için başvurular yapılmaktadır.

Bu başvurulara istinaden Kavaklıdere Sosyal Güvenlik Merkezince işlem yapılabilmesi için, öncelikle reçetelerin Medula Eczane Provizyon Sistemi’ne kaydedilmesi gerekmektedir (sisteme kaydı yapılamayan  veya müstehaklık sorgusunda Er-Erbaş olarak kayıtlı görülmeyenlere ait reçeteler için, eczanelerin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ilgili birimlerine başvurarak kayıtları düzelttirdikten sonra reçeteleri kaydetmesi gerekmektedir).

Bu nedenle, rutin manuel reçete karekod sonlandırma iptal işlemleri için bugüne kadar talep edilen dilekçe eki belgelerden 1*Reçete fotokopisi ve 2*Karekod sonlandırmasına ait manuel reçete çıktısına ek olarak, Er-Erbaş ile Yedek Subay aday ve öğrencilerinin reçeteleri için, reçetelerin  Medula Sistemine kaydının yapılmış olduğuna dair 3*Provizyon çıktısının da dilekçe ekinde yer alması gerekmektedir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU