Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Olumlu Görüş Geldi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Olumlu Görüş Geldi!

Bilindiği üzere 4857 sayılı İş Kanununun 69. maddesinde “gece süresi ve gece çalışmaları” düzenlenmiş ve bir işçinin gece çalışmasının 7.5 saati aşamayacağı hüküm altına alınmıştır. Ancak 6645 sayılı Kanunla “sağlık hizmeti yürütülen işlerde çalışma süresinin 7.5 saati aşabileceği” belirtilmiştir.

Bu durum sağlık hizmetinin verildiği hastanelerde uygulandığı halde eczanelerin NACE kodlarında “Tacir” olarak tanımlanması nedeniyle gece nöbet tutan eczane personeli ile ilgili bir tartışma söz konusuydu.

Odamız bu duruma netlik kazandırmak amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve TBMM nezdinde bir dizi çalışma yürütmüş ve Bakanlıktan resmi görüş istemişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan odamıza yapılan resmi bilgilendirmede “Nöbetçi eczanelerde sunulan sağlık hizmetinin aksamadan yürütülebilmesi için çalışan personele ihtiyaç duyulduğu da göz önünde bulundurularak, eczanelerde sunulan hizmetin ‘sağlık hizmeti yürütülen işlerden’ olduğu ve bu nedenle çalışan personelin yazılı onayı ile yedi buçuk saatin üzerinde gece çalışması yapabileceği mütalaa edilmektedir.” şeklinde bilgi verilmiştir.

Bu durumda gece nöbet tutan eczaneler personellerine 7.5 saatten fazla bir çalışma süresini uygulayabilecektir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur. 

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU