''Eczane Bulunan Binalara Sağlık Kurumu Açılmasına Olanak Veren Yönetmelik Değişikliği'' İptal Edildi

Odamız tarafından yürütmenin durdurulması istemi ile açılan dava da 07.07.2015 tarihinde  Danıştay 15. Hukuk Dairesi'nde 2015-990 esas sayılı dosya ile yürütme durdurulmuştu.

03/06/2016 tarihinde Danıştay 15. Dairesi'nin oy birliği ile aldığı kararla (ek-te dava metni bulunmaktadır), eczane bulunan binalara sağlık kuruluşu açılmasına olanak tanıyan yönetmelik değişikliği iptal edilmiştir.

Meslektaşlarımızın yasal haklarının korunması amacıyla yürütmüş olduğumuz hukuk mücadelesinde, Mevzuat Komisyonumuz ve Hukuk Büromuzun ortaya koyduğu bu başarıyı tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunar, mesleğimize yönelik her türlü tehditin karşısında hukuk çerçevesinde mücadelemize devam edileceğinin bilinmesini isteriz.

Saygılarımızla.

Ek: Dava Metni