İthal İlaçlarda Özel Depo ve Şahıslara Danıştay Dur Dedi !

Yurtdışından ilaç temini ve kullanım kılavuzunun yürütülmesi durduruldu.

Bilindiği üzere Türkiye'de ruhsatlı olmayan ve piyasada bulunmayan ilaçların ithal yetkisi TEB'in yanında 18 özel şirket ve depoya açılmıştı.  Bu dava sonucunda, ithal ilaç sadece TEB tarafından tedarik edilecektir. Özel depo ve şirketlerin ilacı ithal etme yetkisi durdurulmuştur.  T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan "Yurtdışından İthal İlaç Temini ve Kullanım Kılavuzu"nun iptali için odamız tarafından dava açılmıştı. Danış 15. Dairesinin 2014/6191 Esas Nolu kararı ile söz konusu kılavuzun yürütülmesinin durdurulmasına karar verildi. Dava kararı 15.07.2015 tarihinde odamız tebliğ edilmiştir.

Kararda: Kılavuzun ecza depoları tarafından şahıslara yurtdışından ilaç temin edileceğine olanak tanıyan kısımlarında hukuğa uygunluk bulunmamaktadır ve yürütmesi durdurulmuştur denilmektedir.

Ekte dava metni ve sonucu bilgilerinize sunulmaktadır.

Saygılarımızla.

Ek: Dava metni