14.07.2016 Tarihli Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik

14.07.2016 Tarihli Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik

14.07.2016 tarihli 29770 sayılı Resmi Gazetede Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayınlanmıştır.

Tebliğ değişikliği ile;

Tebliğin 4.2.1.C-5numaralı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan değişiklik ile Tosilizumab (ACTEMRA) etken maddesinin Romatoid artritli erişkin hastalarda kullanımında methotrexate (METHOTREXATE) ile birlikte kullanım şartı kaldırıldı.

Tebliğin 4.2.14.Cnumaralı maddesinin üçüncü fıkrası özel düzenleme yapılan ilaçlar arasına İpilimumab (YERVOY) etken maddeli ilaç eklendi.

“ee) İpilimumab;

1) Daha önce en az bir seri sistemik tedavi kullanmış ve sonrasında progresyon göstermiş rezeke edilemeyen erişkin relaps veya metastatik erişkin malign melanom tedavisinde; tıbbi onkoloji uzman hekiminin yer aldığı 3 ay süreli sağlık kurulu raporuna dayanılarak tıbbi onkoloji uzman hekimlerince reçete edilebilir.

2) En fazla 4 doz (1 doz = 3 haftada bir uygulanan 3mg/kg dozunda uygulanan tedavi) tedavi bedeli karşılanır.

3) Dabrafenib, vemurafenib ve ipilimumab kombine olarak kullanılamaz.”

Tebliğin 4.2 numaralı maddesine aşağıdaki alt madde eklenmiştir.

“4.2.45 – Duchenne Müsküler Distrofi (DMD) hastalığında Ataluren (TRANSLARNA) kullanım ilkeleri

(1) Distrofin geninde nonsense (anlamsız) mutasyonlar olduğunun genetik test (DNA analizi) ile ortaya konulması ve altı dakika yürüme testi sonuçlarına göre üç yüz metre ve üzeri yürüyebilen yedi yaş ve üzeri hastalarda, üçüncü basamak resmi sağlık kuruluşlarında en az bir pediatrik/erişkin nöroloji uzmanının yer aldığı en fazla altı ay süreli sağlık kurulu raporuna dayanılarak pediatrik/erişkin nörologlar tarafından reçetelenir.”

Tebliğin Tıbbi Sarf Malzemeler Listesi (EK-3/C-4)’ nde  yapılan düzenlemeler ile;

Şeker ölçüm cihazları geri ödeme kapsamından çıkarıldı.

Enjektör bedelleri 0.02 TL; şeker ölçüm çubuk bedelleri 0.04 TL arttırıldı.

Tebliğde özel olarak yürürlük tarihi belirlenmeyen maddelerin takip eden ayın ilk günü yürürlüğe gireceği belirtilmiştir. Şeker ölçüm cihazlarının düzenlendiği madde için de özel bir tarih belirtilmediği için 01 Ağustos 2016 tarihi itibariyle yürürlüğe girerek ödeme kapsamından çıkarılacaktır.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

EK : Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU