İş Sağlığı ve Güvenliği Firmalarıyla Anlaşma Sağlandı

İş Sağlığı ve Güvenliği Firmalarıyla Anlaşma Sağlandı

1.     ECZANELERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ ALMA ZORUNLULUĞU

                  10 veya daha az çalışanı bulunan eczaneler bir OSGB ile anlaşarak bu hizmeti almak zorundadırlar.

a)     10 KİŞİDEN AZ ÇALIŞANI BULUNAN ECZANELERDE HİZMET ALMA ZORUNLULUĞU

  İ ) İşveren veya İşveren Vekili İş Güvenliği Uzmanlık hizmetini kendisi yapabilir.

29 Haziran 2015 tarih ve 29401 sayılı resmi gazetede yayımlanan ‘’İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerine İlişkin Yönetmelik’’ gereğince 10 kişiden az çalışanı bulunan az tehlikeli sınıftaki işyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili İş Güvenliği Hizmetini kendisi yapmak için Anadolu Üniversitesinin açtığı 12 haftalık eğitime katılmalı, eğitim sonrasında ise belirlenecek şehirlerde düzenlenecek sınava girmeleri ve bu sınavda en az  %50 başarı sağlamaları koşulu ile işyerlerinde İş Güvenliği Hizmetini kendisi gerçekleştirebilir.

                  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; ondan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin işveren veya işveren vekili tarafından yürütülebilmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

İşveren veya İşveren Vekillerinin alacakları sertifikalar çalışanların işe giriş/periyodik sağlık muayenelerini ve tıbbi tahlilleri kapsamadığından bu hizmeti Toplum Sağlığı Merkezleri yada Aile Sağlığı Merkezlerine çalışanlarını göndererek temin edebilir.

İİ )  Herhangi bir OSGB ile anlaşılarak bu hizmet dışarıdan temin edilebilir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Alımı İçin Anlaşma Yapılan Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri :

DETAM ŞİRKETLER GRUBU – SEÇİM OSGB ve ALP İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

                  İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerinin tüm Türkiye’de ki eczanelerimiz için titiz, zamanında, eksiksiz ve yasal yükümlülüklerin tamamıyla yerine getirilmesi amacıyla söz konusu hizmetlerin alımı için DETAM ŞİRKETLER GRUBU – SEÇİM ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ ve ALP İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ile anlaşmaya varılmıştır.

b)     DETAM ŞİRKETLER GRUBU – SEÇİM OSGB ve ALP İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TARAFINDAN TARAFINIZA VERİLECEK OLAN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMET İÇERİĞİ ve ÜCRETLENDİRME

Tablo 1;  Çalışan sayısına göre eczaneler için hizmet fiyat tablosu

ÇALIŞAN SAYISI

AYLIK YATIRILACAK ÜCRET

(KDV DAHİL)

1-3 çalışanı olan eczaneler için

35 TL / AY

4-6 çalışanı olan eczaneler için

55 TL / AY

7-9 çalışanı olan eczaneler için

65 TL / AY

9 üzeri her çalışan için çalışan başına 10 TL KDV dahil olarak ilave edilecektir.

      İş Güvenliği Uzmanı Tarafından Verilecek Olan Hizmetler

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve bu kanun ile ilgili tüm yönetmelik ve tebliğler kapsamındaki İş Güvenliği Uzmanlığı hizmetleri verilecektir.

1.     İşyerinde yapılan çalışmalar ve yapılacak değişikliklerle ilgili olarak tasarım, makine ve diğer teçhizatın durumu, bakımı, seçimi ve kullanılan maddeler de dâhil olmak üzere işin planlanması organizasyonunu ve uygulanması hususunda işverene önerilerde bulunmak. Kişisel koruyucu donanımların seçimi, temini, kullanımı, bakımı, muhafazası ve test edilmesi konularının, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına ve genel iş güvenliği kurallarına uygun olarak sürdürülmesini sağlamak için işverene öneri ve tavsiyelerde bulunmak.

2.     İşyerinde meydana gelen iş kazası ve meslek hastalıklarının nedenlerinin araştırılması ve tekrarlanmaması için alınacak önlemler konusunda çalışmalar yaparak işverene önerilerde bulunmak.

3.     İşyerinde meydana gelen ancak ölüm ya da yaralanmaya neden olmayan, ancak çalışana, ekipmana veya işyerine zarar verme potansiyeli olan olayların nedenlerinin araştırılması konusunda çalışma yapmak ve işverene önerilerde bulunmak.

4.     İş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapılmasıyla ilgili çalışmalara ve uygulanmasına katılmak, risk değerlendirmesi sonucunda alınması gereken sağlık ve güvenlik önlemleri konusunda işverene önerilerde bulunmak ve takibini yapmak.

5.     Çalışanlara yönelik bilgilendirme faaliyetlerini düzenleyerek işverenin onayına sunmak ve uygulamasını kontrol etmek.

6.     Gerekli yerlerde kullanılmak amacıyla iş sağlığı ve güvenliği talimatları ile çalışma izin prosedürlerini hazırlayarak işverenin onayına sunmak ve uygulamasını kontrol etmek.

7.     İşyeri hekimiyle birlikte iş kazaları ve meslek hastalıklarıyla ilgili değerlendirme yapmak, tehlikeli olayın tekrarlanmaması için inceleme ve araştırma yaparak gerekli önleyici faaliyet planlarını hazırlamak ve uygulamaların takibini yapmak.

8.     Bir sonraki yılda(2017) gerçekleştirilecek iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili faaliyetlerin yer aldığı yıllık çalışma planını işyeri hekimiyle birlikte hazırlamak

9.      Bulunması halinde üyesi olduğu iş sağlığı ve güvenliği kuruluyla işbirliği içinde çalışmak,

10.  Çalışan temsilcisi ve destek elemanlarının çalışmalarına destek sağlamak ve bu kişilerle işbirliği yapmak

11.  Çalışma ortamı gözetiminin yapılması, işyerinde iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı gereği yapılması gereken periyodik bakım, kontrol ve ölçümleri planlamak ve uygulamalarını kontrol etmek.

12.  İşyerinde kaza, yangın veya patlamaların önlenmesi için yapılan çalışmalara katılmak,

13.  İş Kazalarının önlenmesi hususunda işverene önerilerde bulunmak, uygulamaları takip etmek,

14.  Doğal afet, kaza, yangın veya patlama gibi durumlar için acil durum planlarının hazırlanması çalışmalarına katılmak, bu konuyla ilgili periyodik eğitimlerin ve tatbikatların yapılmasını ve acil durum planı doğrultusunda hareket edilmesini izlemek ve kontrol etmek.

DİĞER DESTEK HİZMETLER

1.     Mevzuat değişikliklerinden firmanın haberdar edilmesi,

2.     ÇSGB denetimlerinde katılım, sonrasında oluşacak tutanaklara idari cevapların verilmesi,

3.     Oluşabilecek kaza sonrası kaza-araştırma raporlarının oluşturulması, yapılması gereken bildirimlerin yapılmasında ve düzeltici faaliyetlerin belirlenmesinde teknik destek verilmesi,

4.     Danışman Merkez’den telefon, mail, faks vb. ile yürütülecek olan sürekli danışmanlık hizmeti.

         İşyeri Hekimi Tarafından Verilecek Olan Hizmetler

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve bu kanun ile ilgili tüm yönetmelik ve tebliğler kapsamındaki İşyeri Hekimi hizmetleri verilecektir. İşyeri hekimi tarafından çalışanların işe giriş/periyodik sağlık muayeneleri yapılacaktır.

c)     ÖDEMELER

Aşağıda belirtilen hesap numarasına yapılması gerekmektedir.

Ödemeler ilgili hizmet ayı içerisinde son çalışma gününe kadar yapılmalıdır. (Örneğin; Ağustos ayı hizmet bedeli 31 Ağustosa kadar yapılması gerekmektedir.)

Ücret yatırılması sırasında açıklama kısmına mutlaka Eczane Adı, Bulunduğu İlçe ve sahibinin adı yazılmalıdır.

Örneğin;   Xxxxx Eczanesi – Keçiören – Mehmet Barkın

DETAM-Seçim OSGB

 

Garanti Bankası Çetin Emeç Şubesi

 

Hesap no;

461 – 6294140

IBAN; TR95 0006 2000 4610 0006 2941 40

 

 

ALP İŞ SAĞ VE İŞ GÜV DAN EĞT HİZ SAN VE TİC LTD ŞTİ

 

Ziraat Bankası

 

IBAN; TR42 0001 0019 3954 6830 705007

 

d)     Başvuru Adımları

Başvuru linkinde bulunan form doldurulduktan sonra ilk ay ücretlerinin yatırılması ile kayıt tamamlanmış olacaktır.

Başvuru süreci tamamlanan firmaların SGK Sicil numaralarına İSG-Katip sistemi üzerinden İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi atamaları yapılacak ve Temmuz ayı program tarihi mail olarak iletilecektir.

 

Firma Seçenekleri ;

       1-) DETAM - SEÇİM OSGB

 

DETAM-SEÇİM OSGB için başvuru linki : http://www.detam.com.tr/info/form.html

DETAM-SEÇİM OSGB İrtibat telefonu ve danışma hattı;      444 65 96

 

2-) ALP İŞ SAĞ GÜV

 ALPİSG için başvuru linki : http://www.alpisg.com/?pnum=32&pt=ECZANE+KAYIT+BiLGi+FORMU

ALP İSG İrtibat telefonu ve danışma hattı;       312 267 02 69 - 267 30 82 

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU