Yöneticilerimiz Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nü Ziyaret Etti

20 Haziran 2016 tarihinde Ankara Eczacı Odası Başkanı Ecz. Süleyman GÜNEŞ ve Ankara Eczacı Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa ASLAN Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette Genel Müdür Enis Yavuz Yıldırım ile; Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı tüm cezaevlerinin tek tek tip sözleşme istemeleri sonucunda eczanelerin birden fazla sözleşme almaları nedeniyle yaşanan maddi sıkıntılar, eczane iskonto oranlarının Sosyal Güvenlik Kurumu ile en son imzalanan protokole (01.04.2016 tarihli) göre güncellenmesi gerektiği ve Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifleri Genel Müdürlüğü ile Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti arasında imzalanan protokolünde de belirtildiği gibi muadil ilaç verme yetkisinin eczacıda olduğu bu nedenle cezaevi kurumları ile imzalanan ek sözleşmelerde bu duruma karşıt dayatmaların olmaması gerektiği konuları görüşüldü. Sayın Genel Müdür, bu sorunların çok kısa süre zarfında çözüleceğini söyledi.

Kuruma iletilen dosya Ekte bilgilerinize sunulmuştur.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

Saygılarımızla.