Geleneksel 14 Mayıs Eczacılık Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

14 Mayıs Eczacılık günü etkinliklerimiz her yıl olduğu üzere Anıtkabir aslanlı yolun başında bir araya gelip beyaz önlüklerimizin giyilmesini takiben mozoleye çelenk bırakma merasimiyle başladı. Ardından Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz tören için Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi Açık Amfi salonunda toplanıldı.

Törene Hatay milletvekili Ecz.Hacı Bayram, Ankara Vali Yardımcısı Ayhan Çiftarslan, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Hakan Eroğlu, Hacettepe Üniversitesi Rektör yardımcısı Dr.Rahime Meral Nohutçu, Eczacılık Fakültesi Dekanları ve Dekan Yardımcıları, öğretim üyeleri ve çok sayıda meslektaşımız ile öğrenciler de katılım sağladı. Törende meslekte 30,40, 50 ve 60. Yılını dolduran meslektaşlarımıza plaket takdim edildi. Akademik aşama kaydeden meslektaşlarımıza biniş giydirildi ve başarı belgeleri verildi. Ankara Eczacı Odası Gençlik Komisyonunun bu yıl 13.sünün gerçekleştirdiği Hasta Bilgilendirme yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize başarı belgeleri ve hediyeleri verildi. 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen futbol ve basketbol spor müsabakalarında dereceye giren takımların kupaları verildi.Törenin ardından Hacettepe Üniversitesi bahçesinde öğle yemeği yenilip, öğleden sonra ''Eczanelerde İş ve Çalışma Hukuku'' konulu panelle devam etti. Panelde moderatör Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Bülent Gümüşel, konuşmacılar  Türk Ezacıları Birliği Denetleme Kurulu üyesi Ecz.Serhat Salim Aktaş, Ankara Eczacı Odası Genel Sekreteri Prof.Dr.Mustafa Aslan, Ankara Eczacı Odası Yönetim Kurulu üyesi Ecz.Cem Özcivanoğlu, Ankara Eczacı Odası Haysiyet Kurulu Başkanı Ecz.İsmail Buğdaycı ve Ankara Eczacı Odası Hukuk Danışması Av.Selda Uğur yer aldı. Yapılan sunumlar ve konuşmaların ardından eczacıların konu ile ilgili sorularına cevap verildi. Oldukça verimli geçen panelin ardından 14 Mayıs Eczacılık Günü programı son buldu. Etkinlikler 17 Mayıs 2016 salı günü Türk Halk Müziği konseri, 22 Mayıs 2016 pazar günü Ahlatlıbel'de yapılacak olan bahar şenliği ile devam edecektir.