Diyaliz Merkezleri Reçeteleri İçin Önemli Duyuru

01.04.2016 tarihinde yürürlüğe giren SGK TEB İlaç Alım Protokolünün Ek 4'de yer alan 14.Madde Sıralı Dağıtım Reçete Gruplarına ç fıkrası olarak "Özel ve Kamu Diyaliz Merkezlerinden Çıkan Tüm Reçeteler" eklenmiştir. Medula Sisteminde C Grubunda yer almakta olup FarmaInbox (Reçete Tevzi) Sisteminde ekran henüz açılmamıştır.

Açılıncaya kadar normal şekilde eczanelerden karşılanacaktır (Eritropoetin ve diyaliz solüsyonu hariç). FarmaInbox'ta açılmazsa Medula liste çıktısı veya reçete arkası Ankara Eczacı Odası tarafından onaylanacaktır. Ekran açıldıktan sonra Odamız tarafından yapılacak olan kota duyurusuna kadar bir kota sınırlaması konmaksızın FarmaInbox girişleri sağlanacaktır.

Eritropoetin ve diyaliz solüsyonu reçeteleri hariç hastaların ve reçetelerin Odamız Sıralı Dağıtım Birimi'ne ve Diyaliz Merkezlerine yönlendirilmemesi önemle rica olunur.