TEB Yardımlaşma Sandığı Hakkında

Bilindiği üzere TEB Yardımlaşma Sandığı üyeliği Anayasa Mahkemesi tarafından zorunlu üyelik kapsamından çıkartılmıştır. Bunun üzerine web sayfamız kanalı ile durum bilgilendirilmesi yapılmıştır.

Duyurunun ardından kamuda çalışan ve eczane eczacısı olan bazı meslektaşlarımız TEB Yardımlaşma Sandığı üyeliğinden istifa etmek için müracaatta bulunmuşlardır.

TEB 40. Olağan Büyük Kongresinde alınan karar gereği de; yardımlaşma sandığında biriken yatırımların değer kaybetmesini engellemek, üyelerine ileriye yönelik avantajlar oluşturmak ve istifaların da önlenmesi adına çalışmalar yapması istenmiştir. Bu amaçla sigorta şirketi ile anlaşarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Meslektaşlarımızın TEB Yardımlaşma Sandığı üyeliğinden istifa etmekten ziyade, mesleki birlik ve beraberlik sağlama amacıyla sistem içerisinde üyeliğini devam ettirmesi ayrıca TEB’in ekte duyurmuş olduğu çalışmalardan yararlanabilmesi için önemli olduğunu değerlendirmek gerekmektedir.

TEB’in bilgilendirmesi için buraya tıklayabilirsiniz

Saygılarımızla;