Miadı Dolmuş İlaçlarınız Ücretsiz İmha Edilecek

Miadı Dolmuş İlaçlarınız Ücretsiz İmha Edilecek

Miadı dolmuş ilaçlarınızı lütfen Ankara Eczacı Odası’na getiriniz.

Ankara Eczacı Odası ITC Entegre Katı Atık Yönetim Sistemleri Firması ile yaptığı işbirliği neticesinde protokol imzalamış olup, bu protokol gereği eczanelerde miadı dolmuş ilaçların 2 ay boyunca ücretsiz imha edilmesi sağlanacaktır. 2 ay boyunca ücretsiz bertaraf ve nakliye hizmeti sunulmasının ardından takip eden sürede bertaraf ve nakliye hizmeti ücrete tabi olarak devam edecektir. Bu doğrultuda miadı dolmuş ilaçları (Uyuşturucu ve psikotrop ilaçlar dışında) imha etmek isteyen eczacıların, 18 Aralık 2015 Cuma gününden itibaren 2 ay boyunca (20 Şubat'a kadar) her hafta Cuma günü saat 13.00'den mesai bitimine kadar Ankara Eczacı Odası’na ilaçları (listelenmiş halde) teslim etmeleri gerekmektedir. Listeleme örneği ekte sunulmuştur. Bu liste örneklerinin her birinden 3'er tane hazırlanması ve eczacı imzasıyla birlikte kaşelenmesi gerekmektedir.

Belirlenen tarihlerde Ankara Eczacı Odası’nda, İl Sağlık Müdürlüğü’nden yetkili kişi bulunacak ve ilaçların listelenmiş halini onaylayacaktır.

Yetkili Firma, Odada toplanan ilaçların ücretsiz nakliye ve imhasını gerçekleştirecektir.

NOT:  - Uyuşturucu ve psikotrop ilaçların imhası için İlçe Sağlık Müdürlükleri ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

          - İlaç Fiyatları KDV hariç depo satış fiyatları üzerinden hesaplanacaktır.

          - Listelenmiş ve miadı dolmuş ilaçların, eczane paket programı üzerinden, ilaç takip sisteminden inaktive edilmesi gerekmektedir.

EK-1: İLAÇ İÇİN DOLDURULMASI GEREKEN FORM

EK-2: İLAÇ DIŞI ÜRÜNLER İÇİN DOLDURULMASI GEREKEN FORM