Odamız Yeni Yönetimi Görevi Devraldı

Odamız Yeni Yönetimi Görevi Devraldı

Ankara Eczacı Odası (AEO) Olağan Seçimli Genel Kurulu ve seçimleri 14-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi. Seçimi, Uzm. Ecz. Taner Ercanlı Başkanlığında seçime katılan Eczacılıkta Değişim Platformu kazandı. 

Seçimlerin ardından 18 Eylül tarihinde düzenlenen devir teslim töreninde, Divan Başkanı Ecz. Ahmet Cemal Toplu başkanlığında; Odamız Başkan, Genel Sekreter, Sayman, Denetleme Kurulu Başkanı, Haysiyet Kurulu Başkanı ve 2. Başkanı ile Haysiyet Kurulu Sözcüsü gizli oylama ile seçildi.

Yapılan oylama sonrası, görevi AEO Eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Aslan'dan devralan AEO Başkanı Uzm. Ecz. Taner Ercanlı, "4 bin 600 üyesiyle, ülkemizin en büyük ikinci eczacı odası olan Ankara Eczacı Odası Olağan Genel Kurulu'nu ve akabinde yapılan seçimleri Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize hedef gösterdiği yüksek demokrasi kültürüne yaraşır bir şekilde sonlandırdık. Seçimlerde yarışan her iki grubun büyük bir olgunluk sergileyip, herhangi bir aksiliğe mahal vermemesi, başkentimize layık bir davranış olmuş, ülkemize de örnek teşkil etmiştir." dedi.

Geçtiğimiz pazar günü yapılan seçimdeki katılımın, son yıllardaki katılım oranına göre oldukça yüksek olduğunu belirten Ercanlı, "Mesleğimiz ve demokrasimiz adına son derece sevindirici bir gelişmedir. Meslektaşlarımızın teveccühleriyle, Eczacılıkta Değişim Platformu olarak, oy çokluğu ile rakibimiz Birleşik Eczacılar Grubu'nu geride bırakıp Ankara Eczacı Odamızı yönetmeye hak kazandık. Meslektaşlarımız, Ankara Eczacı Odamızı, bizlere tam bir destek, inanç ve değişime olan arzularıyla önümüzdeki dönem için teslim ettiler. Bize bu görevi tevdi eden meslektaşlarımızın her birine, ekibim adına, bir kez daha ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Toplantıda yapılan gizli oylama sonuçlarına göre, Odamızın 2019-2021 yetkili organları aşağıdaki şekilde biçimlendirilmiştir:

Yönetim Kurulu

Başkan: Uzm. Ecz. Taner ERCANLI

Genel Sekreter: Ecz. Fikret ACAR

Sayman: Ecz. Ali Fuat GÜL

Üye: Ecz. Rana ÇORUH

Üye: Ecz. Ayşe TOP

Üye: Uzm. Ecz. Cumhur Cem ABBASOĞLU

Üye: Ecz. Bülent BEKİŞOĞLU

Denetleme Kurulu

Başkan: Ecz. Ahmet ÇAKAN

Üye: Ecz. Evren CEBE

Üye: Ecz. Osman Berkay ARIKAN

Haysiyet Kurulu

Başkan: Ecz. Ekmel ÖZKAN

İkinci Başkan: Ecz. Seda ÇINAROĞLU

Sözcü: Ecz. Berna YÜCEL MİNTAŞ

Üye: Ecz. Özgül BERK

Üye: Ecz. Ferhat AYTAÇ