Şeker Ölçüm Çubukları ve İnsülin Kalem İğne Uçları ile İlgili Son Durum

Şeker Ölçüm Çubukları ve İnsülin Kalem İğne Uçları ile İlgili Son Durum

Değerli Meslektaşlarımız,

Türk Eczacıları Birliği tarafından yayınlanan 31.08.2019 tarihli duyuru ile Şeker Ölçüm Çubukları ve İnsülin Kalem İğne Uçları'na ait stokların Ürün Takip Sistemi’ne bildiriminin kapatılmayacağı ve Medula Provizyon Sistemi üzerinden yapılan reçete kayıtlarında bildirim zorunluluğu bulunmadığı bildirilmişti. Şeker Ölçüm Çubukları ve İnsülin Kalem İğne Uçları'nın ÜTS'ye bildirim sürecinde yapılması gerekenler ile ilgili kılavuzlar da Odamız sayfasında duyurulmuştu.

Ayrıca Medula Provizyon Sistemi üzerinden yapılan duyuru ile reçete kayıtlarında bildirim zorunluluğunun bulunmadığı, ÜTS işlemleri bölümünden satış bildirimi yapılan çubuk ve iğne uçları için reçete ekinde kupür ve barkod diyagramlarının istenmeyeceği bildirilmişti. Bununla birlikte Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun 18.09.2019 tarihli duyurusunda 01.01.2020 tarihi itibarı ile Unique Device Identification (UDI) kurallarına uygun olan veya uygun hale getirilen karekod veya lineer barkod içeren ürünlerin piyasada bulunabileceği belirtilmişti.

Meslektaşlarımızın problem yaşamamaları adına Şeker Ölçüm Çubukları ve İnsülin Kalem İğne Uçları'na ait stoklarını güncel tutmaları önem arz etmektedir.

Önemle duyurulur.

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU