SUT Değişikliği Sonrası Eski Rapor Geçerliliği Hakkında Ek Duyuru

SUT Değişikliği Sonrası Eski Rapor Geçerliliği Hakkında Ek Duyuru

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 12/09/2019 tarihinde “2018/2. Dönem İlaç Geri Ödeme Komisyonu Kararlarına İstinaden Yapılan Düzenlemeler Hakkında” başlıklı olarak yayımlanan ve Odamız tarafından bilgilerinize sunulan duyurunun; “Ç” ve “D” maddelerinde yer alan “...bu sağlık kurulu raporuna istinaden” ifadeleri, Kurum tarafından aynı gün içinde “... bu sağlık raporuna istinaden” şeklinde güncellenmiş ve tarafımızca resmi internet sayfamız da aynı gün içinde güncellenmiştir.

Güncellenen duyuru ile 12/09/2019 tarihli Kurum duyurusunun güncellenen “Ç” ve “D” maddelerinin yeni hali aşağıdaki gibi düzenlenmiş olup Meslektaşlarımızın ilgili reçeteleri karşılarken değişen hususlara hassasiyet göstermesi önem arz etmektedir.

“Ç- Tebliğin 4.2.25 numaralı maddesi kapsamında “gabapentin” ile “pregabalin” etkin maddeli ilaçlar ile halen tedavi olmakta olan hastaların yapılan düzenleme öncesindeki mevcut raporları süresi sonuna dek geçerli olup bu sağlık raporuna istinaden nöroloji uzman hekimlerince reçete edilmesi halinde Kurumca karşılanacaktır.”

“D- Tebliğin 4.2.35 numaralı maddesi kapsamında “gabapentin” etkin maddeli ilaç ile halen tedavi olmakta olan hastaların yapılan düzenleme öncesindeki mevcut raporları süresi sonuna dek geçerli olup bu sağlık raporuna istinaden nöroloji, beyin cerrahisi, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, algoloji, deri ve zührevi hastalıkları, romatoloji, ortopedi ve travmatoloji, geriatri veya endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzman hekimlerince reçete edilmesi halinde Kurumca karşılanacaktır.”

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

ANKARA ECZACI ODASI
DİVAN BAŞKANI
ECZ. AHMET CEMAL TOPLU