Normal Reçete İle Verilmesi Gereken İzlemeye Tabi İlaçlar Listesinde TİTCK Tarafından Yapılan Güncelleme

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 25.01.2016 tarih ve 88866997-505.99 sayılı yazı ile “Modafinil” etken maddeli ilaçların Normal Reçete ile verilmesi, kesinlikle reçetesiz satışının yapılmaması ve kayıtların ilgili mevzuat doğrultusunda tutulması gerektiği bildirilmiş, ilgili düzenleme TEB tarafından 28.01.2016 tarih ve 694 sayılı Bölge Eczacı Odası yazısı ile duyurulmuş ve 29.01.2016 tarihinde Odamız resmi internet sayfasında yayımlanmıştı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 26.01.2019 tarihinde Kurum resmi internet sayfasında Uyuşturucu ve Psikotrop maddeler bölümünde yer alan “Normal Reçete İle Verilmesi Gereken İzlemeye Tabi İlaç Listesi”nde yapılan güncelleme ile, “Modafinil” etken maddeli “Modiogen 100 mg Tablet” isimli ilaç listeye eklenmiştir.

Güncel liste ekte yer almaktadır.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

EK-1: Güncel liste (PDF)

EK-2: Güncel liste (EXCEL)