Kan Ürünü, Diyaliz ve Eritropoetin Reçetelerinin Elektronik Onayı Başladı

Kan Ürünü, Diyaliz ve Eritropoetin Reçetelerinin Elektronik Onayı Başladı

Değerli meslektaşlarımız

Bilindiği üzere Odamız Sıralı Reçete Dağıtım birimi tarafından eczanelerimize adil bir şekilde paylaştırılan reçetelerin Farmainbox icmal listeleri, SGK ve TEB arasında imzalanan protokol gereği her ay Odamız tarafından onaylanmaktadır. 

Yönetim Kurulumuzun uzun süredir üzerinde titiz bir şekilde çalıştığı “Online Ödeme Projesi” artık hizmetinizdedir. Bu proje ile meslektaşlarımızın sıralı dağıtım (Mor ve Turuncu Reçeteler, Eritropoetin ve Darbepoetin reçeteleri ile Diyaliz Solüsyon reçeteleri) reçetelerini onaylatmak ve ödeme yapmak için Odamıza gelmelerine gerek kalmayacaktır. 

Son kontrolleri tamamlanarak eczanelere paylaştırılan reçetelerin; ödenmesi gereken tutar ve varsa alacağı (muayene ücreti, katılım payı, fiyat farkı gibi) tutar mesajla bildirilecek ve eczacılarımız Eczane Otomasyon Sistemi (EOS) veya AEO rehber mobil uygulaması üzerinden online ödeme yapılabilecektir.

Ödeme yaparken, eczacılarımızın “Elden alacağım” veya “Kargo ile gönderilsin” seçeneklerinden birisini seçmesinden sonra ödeme yapması ile elektronik onay gerçekleşecektir.

Sıralı ve kotalı dağıtılan reçete gruplarında dönem sonlandırma yapmadan önce FarmaInbox (reçete tevzi) kontrolleri yapılmalı, onaya daha sonra gönderilmelidir. Elektronik onay yapıldıktan sonra sistemde iptal işlemi yapılamamaktadır.

Tüm üyelerimize saygıyla duyurulur.

Uygulamayı mobil cihazlarınız üzerinden aşağıdaki butonlara tıklayarak indirebilirsiniz.

      

EK-1: AEO Rehber Kayıt Kılavuzu

EK-2: AEO Rehber Online Ödeme Kılavuzu

EK-3: Elektronik İcmal Sonlandırma Kılavuzu

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU