Elmadağ Belediye Başkanı Aşkın'ı Ziyaret Ettik

Elmadağ Belediye Başkanı Aşkın'ı Ziyaret Ettik

Ankara Eczacı Odası(AEO) Başkanı Ecz. Süleyman Güneş, Sayman M. Tansu Gülsoy ve Yönetim Kurulu Üyesi A. İrem Murseloğlu Özkan, Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın'ı 18 Nisan tarihinde, makamında ziyaret etti.

Aşkın'a yeni görevinde başarı dileklerinin iletildiği ziyaret kapsamında, E-logo ve tabelalardan vergi alınmaması için, AEO tarafından başlatılan hukuk mücadelesi ile ilgili detaylar aktarıldı ve Elmadağ ilçesinde de tabelalardan vergi alınmaması talebi iletildi.

Odamız tarafından E-logolar ve tabelalardan vergi alınmaması için 2 Ağustos 2018 tarihinde  Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne açılan ve 5.Vergi Mahkemesi'nde görülen 20018/1143 Esas No ve 2019/55 No'lu karara göre, "Eczaneler tarafından kullanılan ve bireylerin eczaneler tarafından sunulan sağlık hizmetlerinden kolay ve etkin bir şekilde yararlanabilmesini amaçlayan eczane adını gösterir tabela ile E-logolarının kullanımının zorunluluğu olduğu ve bunların reklam ve ilan amacı taşımadığı anlaşıldığından, dava konusu hukuka uyarlık görülmemiştir." hükmüne varılmıştı.

Ankara Eczacı Odası Yönetimi önümüzdeki günlerde, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ı ve Ankara'nın tüm ilçelerinde göreve başlayan ilçe belediye başkanlarını ziyaret ederek hem yeni görevlerinde başarı dileklerini iletecek hem de tabelalardan vergi alınmaması konusundaki taleplerini yineleyecek.