“Eczacının Diyabet Tedavisindeki Rolü” Konulu Meslek İçi Eğitim Programı Gerçekleştirildi

24 Mayıs 2016 Salı Günü, Saat 19:00’da, Ankara Eczacı Odası 4.Kat Konferans Salonu’nda, “Eczacının Diyabet Tedavisindeki Rolü” konulu Meslek İçi Eğitim Programı gerçekleştirildi.

Program, Sürekli Eğitim Komisyonu Başkanı Ecz. Candan Aydoğan’ın açılış konuşmasıyla başladı, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji bölümü doktoru Doç. Dr. Derun Taner ERTUĞRUL tarafından detaylı olarak anlatılan sunumda “Diyabetin nedenleri ve belirtileri, Diyabet nasıl tespit edilir?, Diyabet tanısı hangi testlerle konulur?, Diyabet hastasını neden nasıl tedavi ederiz?, En sık karşılaşılan komplikasyonlar, Diyabette ayak ve yara bakımı, Diyabet tedavisinde başarıda eczacının rolü, İnsülin kalemi kullanımı, Diyabet ve cinsellik” konuları ile yer aldı. Yaklaşık 100 eczacının katılım sağladığı eğitim, soru ve cevaplar ardından son buldu.