“Farmasötik Dozaj Şekilleri, Hazırlanmaları ve Kalite Kontrolleri” konulu Meslek İçi Eğitim Programı Gerçekleştirildi

5 Mart 2016 Cumartesi günü, saat 10:30’da, Ankara Eczacı Odası 4.Kat Konferans Salonu’nda, “Farmasötik Dozaj Şekilleri, Hazırlanmaları ve Kalite Kontrolleri” konulu Meslek İçi Eğitim Programı gerçekleştirildi.

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Mezunları Derneği Başkanı Prof.Dr.Betül Arıca Yegin ve Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Ecz.Emel Dinçer Köksal tarafından verilen eğitim programında robotik antineoplastik ilaç hazırlama sistem tanıtımı, order girişi, güvenlik özellikleri, iş akışı, Türkiye’de bulunan robot sistemleri, soğuk zincir ilaçların kullanıma başlandıktan sonraki saklama koşulları, film tabletlerin zorunlu şartlarda bölünüp bölünemeyeceği ve ilaç saklama kaplarının güvenliği konuları sunum yoluyla yaklaşık elli eczacıya aktarıldı.