Ücretli Poşet Uygulaması ile İlgili Merak Edilenler

1 Ocak 2019 tarihi itibari ile eczaneleri de kapsayan ücretli poşet uygulaması başladı. Meyve ve sebze poşeti olarak tanınan ve manavlarda rulo şeklinde yer alan poşetler ise ücretlendirme dışında tutuldu. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan usul ve esasların 5'inci maddesinin 5'inci fıkrası uyarınca bu poşetlerin eczanelerde kullanılması mümkün değil.  İlgili mevzuatta, kullanılacak poşetler ve uygulamanın detayları ile ilgili pek çok ayrıntı yer alıyor.  Ankara Eczacı Odası olarak, konu ile ilgili eczacılarımız tarafından en fazla merak edilen konuları ve uygulama detaylarını siz değerli meslektaşlarımız için 12 başlıkta sıraladık.

Uygulama ile ilgili merak edilenleri içeren metne buradan ulaşabilirsiniz.

Ankara Eczacı Odası olarak Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile önümüzdeki hafta bir görüşme yapılacaktır. Konu ile ilgili gelişmeleri Oda sayfamızdan takip edebilirsiniz.