Hassas Terazi Muayenesi Hakkında

Hassas Terazi Muayenesi Hakkında

Hassas terazilerin muayenesi için;

Bilindiği üzere eczanelerimizde kullandığımız hassas terazilerin 2 yılda bir kontrollerinin yenilenmesi gerekmektedir. Buna göre tartı aletlerinin piyasaya arzından sonraki muayenelerine ilişkin usul ve esasları belirleyen “Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği” 28.12.2018 tarihli 30637 sayılı Resmî Gazete yayımlanmıştır.

Bu yönetmeliğe göre 2 yıllık periyodik muayenesi dolan eczanelerimizdeki terazilerin muayene ve damga işlemleri Yetkili Servis tarafından yapılacaktır.

Terazi muayenesi için ödenmesi gereken bedel olan KDV Dahil 96,88 TL'yi yetkili servis eczaneye muayeneye geldiğinde tahsil edecektir.

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar kanununun 15. Maddesinin (c) fıkrası gereğince; Beyanname vermeyen, damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletlerini kullanan kişilerin 613TL (altı yüz on üç Türk lirası) ve 12.258 TL (on iki bin iki yüz elli sekiz Türk lirası) arası değişen idari para cezası ile cezalandırılacağı hususunda dikkat edilmesi önemlidir.

Ölçü ve Tartı Aletlerinin muayene ve damgalama başvuru süresi 28 Şubat 2020 Cuma günü mesai bitiminde sona ermektedir.

Terazi muayene ve damga işlemlerinin yapılabileceği ve Ankara Eczacı Odası web sitesi ana sayfasından da ulaşabileceğiniz Yetkili Servis;

Greentech Endüstriyel Tartım Şirketi

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU