"Biyoyararlanım ve Biyoeşdeğerlikte Güncel Değerlendirmeler" Eğitimi Düzenliyoruz

"Biyoyararlanım ve Biyoeşdeğerlikte Güncel Değerlendirmeler" Eğitimi Düzenliyoruz

Akademi Komisyonumuz tarafından düzenlenen online eğitimde, ilaçların güvenliği ve etkinliği için son derece önemli bir aşama olan biyoeşdeğerlik ve biyoyararlanım çalışmalarını güncel veriler eşliğinde ele alacağız.

Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Biyofarmasötik ve Farmakokinetik Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Zeynep Şafak TEKSİN'in vereceği eğitime, Oda Başkanımız Ecz. Taner Ercanlı konuk olarak katılacak. Kayıt oluşturan meslektaşlarımıza eğitime katılabilmeleri için gereken bağlantı adresi hem e-posta hem de mesaj olarak ulaştırılacaktır.

Not: Eğitime katılım bağlantısı sms olarak atılacağı için online kayıt olurken telefon numarası kısmına GSM numaranızı eksiksiz ve doğru bir şekilde giriniz. 

Kayıtlar kapanmıştır. İlginiz için çok teşekkür ederiz.

Tarih: 21 Haziran 2020 Pazar
Saat: 13.00
Son Başvuru Tarihi: 21 Haziran 2020 Pazar Saat 11.00

Doç. Dr. Zeynep Şafak TEKSİN kimdir?

Doç. Dr. Zeynep Şafak Teksin 1970 yılında Ankara’da doğdu. 1991 yılında Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. Farmakokinetik ve Biyofarmasötik alanında 1994 yılında yüksek lisansını, 1999 yılında doktorasını tamamladı. 2003-2006 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri, Maryland Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakokinetik-Biyofarmasötik Bölümü’nde üç yıl doktora sonrası çalışmalarda bulundu. 2006 yılında yardımcı doçent, 2011 yılında doçent unvanını aldı. 2014’den beri Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde Biyofarmasötik ve Farmakokinetik Bilim Dalı Başkanlığını yürütmektedir. 1992-1994 arasında TÜBİTAK yüksek lisans yurtiçi araştırma bursu, 2003 yılında TÜBİTAK Nato Science Fellowship Yurtdışı Bursu kazandı. 2000 yılında IPTS-2000 En İyi Doktora Tez Ödülünü aldı. Buluş sahibi olarak Amerika’da iki patent başvurusu, Türkiye’de bir tescilli ve bir de belge aşamasında olan patenti bulunmaktadır.

2006-2008 arasında, Gazi Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yaptı. Gazi Üniversitesinde Türkiye'de ilk model olarak tasarlanan "Patent Destek Biriminin" kuruluşunda görev aldı. Bunun yanı sıra, Avrupa Patent Ofisi ve Türk Patent ve Marka Kurumu destekli Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) kurulması projesinde proje koordinatörü olarak Patent Destek Biriminin Teknoloji Transfer Ofisine dönüştürülmesi çalışmalarını sürdürdü. Yürüttüğü model çalışma ile 2008 yılında IPTS Pfizer İlaç Endüstrisinde Fikri Mülkiyet Hakları Araştırma Ödülüne layık görüldü. 2013-2015 yılları arasında TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Türkiye İlaç Sanayi Meclisi Temsilcisi olarak görev yaptı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde İnovasyon ve Ar-Ge toplantılarında panelistlik, Avrupa Patent Ofisi ve Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından düzenlenen İlaçta Patent konularındaki çeşitli toplantılarda moderatörlük yaptı. Türk Farmakopesi Farmasötik Teknoloji Çalışma Grubu Üyesi olarak Türk Farmakopesi çalışmalarında görev aldı.

Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi (Kayseri), İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi (Malatya) ve Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi (Diyarbakır) Farmasötik Teknoloji Lisans Eğitimine katkı verdi. Meslek İçi Eğitim Programı olarak Eczane Teknisyenliği Eğitimi’nde TEB Eğitim Programına katkı verdi. Türk Farmasötik Teknoloji Araştırmacıları Derneği (TÜFTAD) adına Tıbbi Cihazlar, Kombine İlaçlar ve Biyoteknolojik İlaçlar ve Patent alanındaki Eğitim Toplantılarının düzenlenmesinde görev aldı. LLP/Erasmus Programı Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Eczacılık Teknolojisi Bölüm Koordinatörü, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj Komisyonu Üyesi, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık Uzmanlık Programı Yürütücüsü ve Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Ar-Ge Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı.

Halen, Literatür Eczacılık Bilimleri Dergisi’nde (J.Lit.Pharm.Sci), Farmasötik Teknoloji Bölüm Editörü görevini yürütmektedir. Biyofarmasötik/farmakokinetik, biyoyararlanım/biyoeşdeğerlik, biyomuafiyet, BCS değerlendirmeleri, yeni ilaç şekillerinin geliştirilmesi, ilaç emiliminin artırılması, in vitro çözünme hızı, biyouyumlu çözünme testleri ve patent alanında çalışmaları bulunmaktadır. Çalışma alanları kapsamında, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK (ARDEB/BİDEB, TEYDEB), TÜSEB Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu’nda danışmanlık, proje hakemliği/izleyiciliği ve bilirkişilik görevlerini yürütmektedir.

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU