E Logolar ve Isı-Nem Cihazları İle İlgili Şartlar Yeniden Düzenlenmeli!

E Logolar ve Isı-Nem Cihazları İle İlgili Şartlar Yeniden Düzenlenmeli!

Bazı eski caddelerde yer alan eczanelerin doğrudan kaldırım üzerinde bulunması sebebi ile bu eczanelerin dış cephelerine asılan E logolu ışıklı levhaların görünürlükleri yönetmelikte belirtildiği şekilde sağlanabilmektedir. Ancak, bazı eczanelerin kaldırımlardan daha içeride olması ve kaldırım ile arasında ağaçlandırılmış bahçeler veya otomobil parkları bulunmasından dolayı, dış cephelerine asılan "E" logolu ışıklı levhaların görünür olmaları, yönetmelikte belirtildiği gibi sağlanamamaktadır. Bu durumda olan eczanelerin mesai saatlerinde ve özellikle nöbet esnasında vatandaşlar tarafından bulunabilmesinde sorunlar yaşandığı ve sıkıntı yarattığı bilinen bir gerçektir.

Odamız, eczacılarımızın konuyla ilgili yaşadığı sıkıntıları giderebilmek adına, Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu (TİTCK) 'na ilgili yönetmeliğin yeniden gözden geçirilmesi ve düzenlenmesi için talepte bulundu.

TİTCK 'dan talep edilen bir diğer konu ise, ısı ve nem ölçerlerin bulundurulmasının zorunlu tutulduğu mevzuat maddesinin ertelenmesi veya iptal edilmesi oldu.

Odamız tarafından gönderilen ilgili yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

ANKARA ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU