Anıtkabir'de Dalgalanan Şanlı Bayrağımız Odamızda

Anıtkabir'de Dalgalanan Şanlı Bayrağımız Odamızda

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir'de 30 Ağustos 2017 tarihinde dalgalanan şanlı bayrağımız Emekli Albay Benhur Altınok tarafından Odamıza hediye edildi.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 30 Ağustos 1922’deki Büyük Zafer’i, 1924 Dumlupınar konuşmasında şöyle anlatmıştır: 

“Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur. Ama Türk Ulusu’nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum.

Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır."

Bizler de bu şanlı günün anısını taşıyan ve Anıtkabir'de dalgalanmış olan bayrağımızın Odamızda dalgalanacak olmasından büyük onur ve gurur duymaktayız.

Bu değerli emanet ülkemiz için önemli olan tüm özel günlerde Odamız binasında dalgalanacak, diğer günlerde ise Odamızda yer alan müze eczanemizde sergilenecektir.